Wednesday, March 14, 2007

Το απατηλό (;) όνειρο ενός έθνους

Παρακολουθώ τον αγώνα του Ολυμπιακού ενάντια στην πανίσχυρη, λαίμαργη αρκούδα της CSKA. Δεν έχει ιδιαίτερη βαθμολογική σημασία. Άλλωστε ακόμη και αν κερδίσει ο Θρύλος, θα χρειαστεί να «βάλει λουκέτο» στο Ricky & Rudy Show προκειμένου να προκριθεί στην επόμενη φάση. Μάλιστα, μετά θα τον περιμένει η πανίσχυρη συμμορία του Luis Scola για ένα θανατηφόρο ταγκό. Εν ολίγοις, από τη Σκύλα στη Χάρυβδη. Γιατί επέλεξα, λοιπόν, να αναφερθώ σε αυτόν τον αγώνα; Θα μπορούσα να το έχω κάνει για να αποθεώσω για άλλη μία φορά τον «καλύτερο παίκτη στην Ευρώπη», τον αγαπημένο μου Θοδωρή Παπαλουκά. Όχι όμως. Όχι αυτή τη φορά. Ο λόγος είναι τα κιλά του επίσης αγαπημένου μου Σοφοκλή. Διάολε, είναι τετράπαχος. Τα μάγουλα του έχουν φουσκώσει λες και –ως άλλος Χολιγουντιανός σταρ- πήρε κιλά για να ενσαρκώσει κάποιον ευτραφή χαρακτήρα. Η γράμμωση του απουσιάζει. Κάνει διακοπές διαρκείας από το Σεπτέμβριο. Η ταχύτητά του το ίδιο. Αντιθέτως, επανήλθε ο «άσωτος υιός», η κοιλιά του. Λυπάμαι. Λυπάμαι πολύ, πάρα πολύ, γιατί έχει όλα τα προσόντα να διαπρέψει, αλλά πετάει τις (απανωτές) ευκαιρίες που του πρόσφερε η φύση στα σκουπίδια. Πέρσι τον άκουγα να δίνει συνεντεύξεις και καμάρωνα. Έλεγα ότι η ωριμότητά του είναι εξόφθαλμη. Ότι στο άμεσο μέλλον θα σαρώσει. Και δικαιώθηκα, μιας και ο Yao Ming και η «αεροπορία» των Η.Π.Α. ακόμα θυμάται τα εκρηκτικά καρφώματά του. «Φευ, συμφορά δεινή», όπως έλεγε κάποιος. Η δικαίωση αποδείχτηκε βραχύβια. Ο αξιαγάπητος «χοντρός» όσο περνάει ο καιρός –αντίθετα με τα σχόλια κάποιων αθλητικογράφων ότι δουλεύει σκληρά- είναι εμφανές ότι δεν αδυνατίζει. Κάθε άλλο. Θα βάλει μυαλό; Ίσως. Μακάρι. Το ελπίζω ειλικρινά. Πάντως, η χρονιά, η οποία υπό άλλες συνθήκες θα αποτελούσε χρονιά προσωπικών θριάμβων, εξελίχθηκε σε Βατερλό. Και το θλιβερό είναι ότι στην περίπτωση του Σοφοκλή, ο Duke of Wellington ήταν ο ίδιος του ο εαυτός…

4 comments:

CitizenMac said...

Είναι φανταστικό. Το NBA έχει θρηνήσει ταλέντα εξαιτίας των ναρκωτικών, εμείς πρωτοτυπούμε πάλι: Θρηνούμε ταλέντα εξαιτίας των κοψιδιών! Ποιος δε θυμάται άλλωστε τον "τεράστιο" Φάνη ε; Βέβαια εκείνος πρόλαβε να έχει μια άλφα καριέρα πίσω του πριν παχύνει...

Ειδικά για το Σοφοκλή (ο πατέρας μου ακόμα δεν μπορεί να χωνέψει ότι αυτό τον άνθρωπο τον λένε Σοφοκλή... he's old-fashioned like that! :P) πάντως, είναι όντως κρίμα. Βέβαια τώρα είναι πολύ πιο "φόβιος" μέσα στον αγωνιστικό χώρο, μπορεί κάλλιστα να δανειστεί μερικά κόλπα από το βιβλίο του Mr. T! "I pity da fool dat tries to steal dat rebound!"

Όσο για μας (Άρης ρεεε!), η Ευρωλίγκα δεν ήταν καθόλου ευγενική μαζί μας, αλλά έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε "ζημιά" στο Ζήση απόψε! :P Going out in style, that is!

ginger said...

Μπα, όλα τα λεφτά με τον Sophocles ήταν το ύφος του στο παγκόσμιο, όταν του έλεγε ο Γιαννάκης να μαρκάρει κάποιον και κοιτούσε με ύφος υφιστάμενου μαφιόζου τύπου "Εντάξει αφεντικό, θα τον πλακώσω στο ξύλο"!

CitizenMac said...

Κακήν κακώς μας πέταξαν από την Ευρωλίγκα, αλλά σας περιμένουμε πάνω μεθαύριο, Provolone! :P

Provolone said...

Ρε "πάνε" φάε καμμιά μπουγάτσα!
Υ.Γ. Μόνο μην πάρεις τον Σοφοκλή μαζί σου...