Monday, March 26, 2007

Εξαιρετικά αφιερωμένο στους τηλεμαϊντανούς!

Κάποτε, πριν περίπου 80 χρόνια, ο Fred Barnard δήλωσε ότι μία εικόνα αξίζει όσο δέκα χιλιάδες λέξεις. Είχε δίκιο...


(πηγή photo: expertfootball.com)

3 comments:

ginger said...

Ναι ρε Provolone, αλλά μετά το Euro δεν έχουν σταυρώσει παιχνίδι! Και δεν μιλάω για την «εθνική ήττα» από την Τουρκία (ναι, σιγά!), αλλά για το ότι απ’ το «φέρτε μας τη Βραζιλία», φτάσαμε να σταυρώνουμε τα δάχτυλα μας για να νικήσουμε τη Μάλτα και το Ουζμπεκιστάν! Δεν είναι απλά μια κακή συγκυρία, είναι μια μέτρια ως κακή πορεία από το Euro και μετά! Κι ας μην ξεχνάμε ότι η κατάκτηση του Euro «συνέπεσε» πολύ βολικά με τη διοργάνωση των ολυμπιακών αγώνων, όταν η Ελλάδα είχε πολύ μεγάλη ανάγκη να προβληθεί ως «αθλητική χώρα» -για την προσέλκυση κοινού και χορηγών.
Μπορεί να ακούγομαι ως μετενσάρκωση του Dr. Watson, που διαβλέπει θεωρίες συνωμοσίας, όμως θεωρώ τη στάση μου πολύ πιο έντιμη από αυτή των Ελληναράδων που περιέγραψες στο προηγούμενο σχετικό post, που από τη μία αποθεώνουν, από την άλλη ρίχνουν στα Τάρταρα και κάπου στο μεταξύ πλακώνουν στο ξύλο κάποιον Αλβανό, έτσι, γιατί «είναι βαριά τ’ αρχίδια του τσολιά» (κάπως έτσι δεν ήταν το σύνθημα;)
Anyhow, πραγματικά λυπάμαι για τους παίκτες, ειδικά όταν δέχονται κριτική τύπου «πώς να παίξουν για την Εθνική όταν αγωνίζονται σε ξένες ομάδες»! Είναι βλέπεις τόσο υψηλό το επίπεδο & αγωνιστικό φρόνημα των ελληνικών ομάδων! Απορώ πώς το σκέφτηκαν!

CitizenMac said...

Χα, το πιο γελοίο σχόλιο που έχω ακούσει yet! Ποιος θεός το ξεστόμισε αυτό πάλι;

Δεν έχουμε καταλάβει κάτι σχετικά με την Εθνική. Η κατάκτηση του Euro ήταν μια κορύφωση γι'αυτή την ομάδα. Ένας ακατόρθωτος σκοπός, ο οποίος, against the odds, επετεύχθη. Αυτό ήταν. Η Ελλάδα δεν έχει ποδοσφαιρικό επίπεδο που να μπορεί να πετύχει κάτι παραπάνω.

Εμείς, αντί να συγχαίρουμε αυτή την ομάδα που κατάφερε να πετύχει κάτι το οποίο ήταν ΕΝΤΕΛΩΣ έξω από τις δυνατότητές της, της ζητάμε τώρα να μας φέρει και Μουντιάλ και τους στέλνουμε και το μήνυμα ότι θα τους παλουκώσουμε στο Σύνταγμα έτσι και δεν το φέρουν.

Θα μπορούσε η πορεία της ομάδας να είναι καλύτερη μετά το Euro; Και βέβαια. Έγιναν λάθη στη μετέπειτα οργάνωση της ομάδας; Σίγουρα. Αλλά και λίγος ρεαλισμός δε βλάπτει.

ginger said...

Το έλεγε ένας φίλος μου το καλοκαίρι του 2004, ο οποίος κάνει πρωταθλητισμό στη «δικηγορία του διαβόλου» (εγώ μόλις μπήκα στην επαγγελματική κατηγορία), μάλλον ως αντίδραση στο χαμό που γινόταν τότε. Η αλήθεια ρε παιδιά είναι ότι σε τέτοιες περιστάσεις δεν νιώθω την «εθνική ανάταση» που περιγράφουν (ή την απογοήτευση, όταν τα πράγματα πάνε άσχημα), συνεπώς…
Το θέμα είναι ότι τα αποτελέσματα δυστυχώς δικαιώνουν ακόμα και τα πιο γελοία σχόλια ή τις πιο ευφάνταστες θεωρίες συνομωσίας.