Tuesday, March 13, 2007

Ζουμπουλάκης VS Ηρόδοτος (ή αλλιώς Δικαίωση)

Συνεχίζοντας την κάλυψή μου για το φαινόμενο που λέγεται 300 (αφού αυτό πουλάει... και κακά τα ψέματα πρέπει και εμείς να προσέξουμε τα ratings λίγο) θέλω να αναφέρω τα ακόλουθα.

Σύμφωνα με τον Box office guru η ταινία έκανε 70,9 εκατ. $ το Σαββατοκύριακο, σπάζοντας ήδη πολλά ρεκόρ, και καλύπτοντας το κόστος παραγωγής της (65 εκατ $). Στην Ελλάδα επίσης από ότι άκουσα απειλεί την πρωτιά της Λούφας και της Πολίτικης. Φοβερό επίσης είναι το εξής που αναφέρεται στο Box Office Guru. Η ταινία άνοιξε στο νο. 1 στην Ελλάδα, στην Μαλαισία, στην Ταϊβάν, στην Σιγκαπούρη και στις Φιλιππίνες και έκανε ένα συνολικό 6,7 εκατ $ με 355 κόπιες!!!!!!!!!!!!! Δηλαδή 19.288 $ ανά κόπια!! Τρελά πράγματα.

Το δεύτερο που ήθελα να αναφέρω είναι ότι χθές βλέποντας τις ειδήσεις είδα και θέμα για τους 300. Είχαν και καλεσμένους και συζήτησαν για την ταινία. Ο διακεκριμένος κριτικός Ζουμπουλάκης δήλωσε "Τόσους γυμνούς άνδρες είχα να δω από ταινία gay πορνό" φανερώνοντας δυο πράγματα. Πρώτον ότι προφανώς τζάμπα τίτλο κριτικού έχει και δεύτερον έχει δει ταινίες gay πορνό... Άρα γιατί διαμαρτυρόταν;; Πάντως το κουφό της όλης υπόθεσης δεν ήταν αυτό (γιατί να ήταν άλλωστε). Υπήρχε και ένας άλλος καλεσμένος εκεί ο οποίος υπεραμύνθηκε τη ταινία και του άρεσε πολύ μάλιστα. Και αυτός ήταν... ο Λιακόπουλος!!!!!!!!!!!!! Κοιτούσα και άκουγα με ανοιχτό στόμα! Ποτέ στη ζωή μου δεν φανταζόμουν ότι θα συμφωνούσα σε κάτι με τον Λιακόπουλο. Σε κάποιο σημείο κιόλας που μιλούσε ο Ζουμπουλάκης και έλεγε "Είχε πολλή βία, συνεχώς έδειχνε πτώματα και σφαγές..." πετάγεται ο Λιακό και του λέει "Συγνώμη... αλλά από τα λίγα που ξέρω από την ιστορία οι Σπαρτιάτες δεν πήγαν εκεί για να πιούνε τσάι!" Και άλλα τέτοια φοβερά!! Πολύ γέλιο, αλλά πολύ surreal σκηνικό.

Και το τελευταίο που έμαθα είναι ότι προφανώς στην Τεχεράνη διαβάζουν πολύ Δανίκα. Η Τεχεράνη έκανε ήδη καταγγελία στην εταιρία παραγωγής της ταινίας για το πώς παρουσιάζονται οι Ιρανοί! Κάτι που αναμάσησε και ο κος Ζουμπουλάκης λέγοντας ότι τους παρουσιάζει ως τους κακούς βάρβαρους. Και τότε πετάχτηκε άλλη μια φορά ο Θεός Λιακό και του λέει "Ε τότε δεν έχετε πρόβλημα με την ταινία και τον σκηνοθέτη, αλλά με τον Ηρόδοτο!" 2 ημέρες μετά το ποστ μου εδώ, από όλους τους ανθρώπους του κόσμου ο Λιακό να χρησιμοποιήσει δικιά μου ατάκα!!! Για να με αποτελειώσει λέγοντας "Και στο κάτω κάτω η υπερβολή λογική είναι... σε κόμικ είναι βασισμένη η ταινία!" Έλεος, τόση συγκίνηση δεν την αντέχω!

9 comments:

ginger said...

Άλλος για το TTF Rules! Είμαστε γαμάτοι, είμαστε φοβεροί, είμαστε..ημίθεοι και βάλε.
Administrator, κάνε κάτι να βγει προς τα έξω το blog! Καλός ο αλληλοθαυμασμός αλλά λίγη αναγνώριση ποτέ δεν έβλαψε κανέναν!

CitizenMac said...

Καλά, έχουμε φτάσει νέα επίπεδα βλακείας αν το παράπονο που εκφράζει διακεκριμένος (λέμε τώρα) κριτικός κινηματογράφου για μια ταινία περιορίζεται εκεί.

Και το γεγονός ότι η άποψη του Λιακόπουλου για την ταινία με τσατίζει ακόμη περισσότερο, επειδή υπάρχουν οι Ελληνάρες που τους άρεσε η ταινία για τους λάθος λόγους και δίνουν κακό όνομα και στους υπόλοιπους από εμάς.

"Missing the Point" Award και στις δύο πλευρές λοιπόν!

Alexander the quite good said...

Κι όμως φίλτατε Μακ. ο Λιακό δεν έχασε το point της ταινίας. Το ότι προσπάθησε να προωθήσει και τη δικιά του ατζέντα είναι άλλο ζήτημα. Αλλά το έπιασε το point.

Συμφωνώ με την ginger. Είμαστε θεοί! ... Τι θεοί δηλαδή... Ημίθεοι και βάλε (για να χρησιμοποιήσω από τα αγαπημένα μου quotes εφημερίδας). Πρέπει να μας μάθει ο κόσμος. Ήδη μας ξέρουν δηλαδή (καθώς είμαστε η προοδευτική και sophisticated συνείδηση του Ελληνικού λαού...) αλλά πρέπει να γίνουμε Παγκόσμιοι. Ίσως θα πρέπει να αρχίσουμε να γράφουμε στα Αγγλικά (αφού ήδη οι μισές λέξεις που χρησιμοποιούμε είναι Αγγλικές) Φοβάμαι όμως την αντίδραση του ήρωά μου Λιακό αν το μάθει αυτό... (που θα το μάθει σίγουρα καθώς από ότι φαίνεται παρακολουθεί τη "στήλη" μου(sic) )

ginger said...

Απ' οτι διαπιστώνω, όλοι σκοτωνόμαστε στη δουλειά σήμερα -εκτός του Provolone, με τον οποίο καθόμαστε σε κοντινά γραφεία (αυτή τη στιγμή βλέπω την πλάτη του) & του κάνω αναμετάδοση για τα τεκταινόμενα στο blog, χαχα!

ginger said...

Επίσης ο Ζουμπουλάκης μου θυμίζει έναν φίλο μου, ο οποίος ως παιδί περνούσε μια φάση πρώιμου πουριτανισμού (ευτυχώς μετά του πέρασε) και ζωγράφιζε σωβρακάκια στα αγαλματα που απεικονίζονταν στα βιβλία μυθολογίας.

Alexander the quite good said...

Ναι όντως... σήμερα γιορτάζω το slow work day. Πάντως για τον Ζουμπουλάκη δεν νομίζω οτι είναι πουριτανισμός. Κάτι άλλο τον πείραξε... Ίσως να το ευχαριστήθηκε περισσοτερο από όσο ήθελε... Ποιός ξέρει...

ginger said...

Έτσι δεν είναι πάντα? Ξορκίζουμε ο,τι κατά βάθος μας ενοχλεί ή δεν θέλουμε να πραδεχτούμε. Ψυχολογία Β' Λυκείου.

agg said...

Σωστός ο Λιακόπουλος! Έτσιιιιιι! O Καρατζαφέρης όμως τι λέει;;;; Δεν έχω ακούσει άποψη Καρατζαφέρη και ανησυχώ πολύ! Επίσης, με όλη αυτή την 300-μανία που μας δέρνει ομαδικώς, προτείνω να μετονομαστεί το blog σε Think Tank...Απέλλα!

ginger said...

Που θα πάει, θα γίνει και αυτό! Θα μετονομαστούμε σε Απέλλα και σε κάθε πανσέληνο θα εκδράμουμε στην Σπάρτη για τις συναντήσεις μας.
Έγώ βέβαια θα πρέπει να περιμένω λίγο (κάπου 20 μήνες) μέχρι να γίνω 30 και να μπορώ να παρίσταμαι στις συναντήσεις. Το ίδιο φαντάζομαι οτι ισχύει και για άλλα μέλη, εκτός του Provolone που τριανταρίζει... με τα γνωστά δακρύβρεχτα ξεσπάσματα :)