Tuesday, March 27, 2007

...και εγένετο χειμώνας!

Επιτέλους χειμώνιασε. Μετά από πολυμηνη αναμονή και συνεχείς αναβολές, νιώθω ότι χειμώνιασε. Κάθομαι στο γραφείο και πίνω ζεστό τσάι για να μην ψοφήσω από το κρύο και με βρουν οι μεσημεριανοί κόκκαλο. Έχει χαλάσει και το κωλοπαράθυρο και δεν κλείνει και μπάζει απίστευτα. Άντε κι άμα χιονίσει θα σας καλέσω για σούπα στα χειμερινά μου ανάκτορα (στα θερινά δεν χιονίζει).

Εν πάσει περιπτώσει, κάθομαι εδώ και έχω απέναντί μου τρεις τηλεφωνήτριες. Οι οποίες ξυπνούν μέσα στη μαύρη νύχτα και έρχονται εδώ για να κάνουν τι;;;;; Για να παραλαμβάνουν τα παράπονα του κακοπαθημένου κοινού μας! Εκτός από όλα τα άλλα λοιπόν, έμαθα αυτές τις ημέρες ότι ο κόσμος ξυπνάει στις 6 με τον καημό του και πριν ακόμη βγάλει την τσίμπλα, βουτάει το τηλέφωνο και αρχίζει να ξεφουρνίζει «καταγγελίες». Ό, τι μπορείτε να φανταστείτε: παράπονα για λακούβες, για τη γειτόνισα που τινάζει τα χαλιά της, για το σκύλο του διπλανού που δε βγάζει το σκασμό όλη νύχτα, για το ανάλγητο κράτος κλπ κλπ! Μέχρι που πήρε, λέει, ένας και ρώτησε τι ώρα είναι στην Αυστραλία. Κι εμείς έτσι θα γίνουμε στα γεράματά μας; Λες;;;;;;

3 comments:

ginger said...

Σου προτείνω να αντικαταστήσεις τη σούπα με κρύο γκασπάτσο. Θα την κάνω για Μύκονο και δεν θέλω να βρέχει.

CitizenMac said...

Wow. Καταγγελίες στ' άγρια χαράματα; Αυτό είναι... wow. Wow.

Ακόμα και για πλάκα να ήθελα να κάνω καταγγελία, θα περίμενα τουλάχιστον μέχρι τις 9, να με βλέπει τουλάχιστον λίγο ο ήλιος εκεί που θα ωρύομαι.

6 η ώρα το πρωί; Δεν ξέρω αν πρέπει να γελάσω ή να πάθω κατάθλιψη αυτή τη στιγμή.

agg said...

Δυστυχώς Μακ, ο κόσμος έχει προβλήματα 24/7. Αυτό αποδεικνύεται...και μάλλον για κατάθλιψη προσφέρεται. Ιδίως όταν πρόκειται για σοβαρές καταγγελίες. Όταν όμως ακούς τον άλλον να παίρνει πρωί πρωί τηλέφωνο για να παραπονεθεί για το σκύλο του γείτονα...ε τότε υπάρχει σοβαρό πρόβλημα συνέννόησης! Και προφανώς...someone isbarking up the wrong tree!

Όσο για το γκασπάτσο, αν δεν κρύωνα αυτή τη στιγμή θα έλεγα ότι είναι εξαιρετική ιδέα!