Friday, March 2, 2007

Η Αννούλα πάει Hollywood

Όπως θα έχετε διαπιστώσει όλοι, η φετινή απονομή των Όσκαρ δεν άφησε κανέναν ασυγκίνητο στη Think Tank Familia. Κάτι ο Μάρτυ, κάτι οι «ζωές των άλλων», όλοι κάτι είχαμε να σχολιάσουμε για τις ταινίες που μας εντυπωσίασαν.
Βρίσκομαι ωστόσο στη δυσάρεστη θέση να σας ενημερώσω ότι κανείς μας δεν σχολίασε τη σημαντικότερη στιγμή της 79ης απονομής! Μάλιστα, αν αναλογιστούμε ότι οι μισοί τουλάχιστον από εμάς ασχολούνται με τα media, είμαστε κατάπτυστοι.
Πώς γίνεται να αφήνουμε ασχολίαστη την εμφάνιση της εθνικής μας σταρ, της Άννας Βίσση στα Όσκαρ? Μα είναι δυνατόν? Και μετά έχουμε το θράσος (μάλιστα, το θράσος) να πιάνουμε στο στόμα μας τον κύριο Κωστόπουλο. Που αν δεν ήταν αυτός, να βγάλει το μείζον αυτό εθνικό ζήτημα στο εξώφυλλο του Down Town, θα μέναμε στα μαύρα σκοτάδια!
Δεν σας κρύβω ότι είμαι βαθύτατα αναστατωμένη! Μόλις είδα το εξώφυλλο, ένιωσα σκοτοδίνη και ίλιγγο. Σε ποια ταινία εμφανίστηκε η Αννούλα? Μήπως έπαιζε την ερωμένη του Έντι Μέρφυ στα Dreamgirls (και κόπηκε η σκηνή του μαλλιοτραβήγματος με την Beyonce)? Μήπως υποδυόταν το ανορεξικό alter ego της Jennifer Hudson στις σκηνές που φανταζόταν τον εαυτό της μετά τα Bodyline? Μήπως δάνεισε την υπέροχη φωνή της σε κάποιον από τους πιγκουΐνους του Happy Feet?
Τίποτα από όλα αυτά αγαπητοί συνάδελφοι. Η Άννα Βίσση συνόδευε την ενδυματολόγο Patricia Field (γνωστή για τις δουλειές της στο «Devil wears Prada», στο «Sex & the city» αλλά και για το κατακόκκινο μαλλί της). Μόνο που να, κάποιο λάθος έγινε με τις θέσεις και δεν κάθισαν μαζί την ώρα της απονομής. Κρίμα για την Ελλάδα και κρίμα για την Αννούλα, που έμεινε με τα 15 δευτερόλεπτα δημοσιότητας στο κόκκινο χαλί (και το εξώφυλλο του Down Town).
Και κάπου εδώ τελειώνει η πλάκα. Μπορεί ο κύριος Κωστόπουλος να περηφανεύεται για την καταγωγή του από τον Βόλο και να δίνει μαθήματα cool συμπεριφοράς, φαίνεται όμως ότι μπορείς να βγάλεις εύκολα έναν άνθρωπο από τη βλαχία, αλλά όχι τη βραχιά μέσα από τον άνθρωπο! Διότι δεν μπορείς να επιλέγεις ως εξώφυλλο του τεύχους που κυκλοφορεί μετά τα Όσκαρ μια «εναλλακτική-σκυλού» τραγουδίστρια που βρέθηκε εκεί «της προσκολλήσεως»! Είναι βλαχιά και κακομοιριά να κάνεις εξώφυλλο την πιο άσχετη κι από τους άσχετους της απονομής, μόνο και μόνο επειδή είναι Ελληνίδα. Με κάτι τέτοια εξώφυλλα δεν τονώνεται η «εθνική περηφάνια», αντίθετα ενισχύεται η «ραγιαδίστικη» εσωστρέφεια. Με άλλα λόγια, ένα σημαντικό κομμάτι του ελληνικού πληθυσμού θα θυμάται την 79η απονομή όχι για την ιστορική βράβευση του Μάρτυ, ούτε για τον οικολογικό της χαρακτήρα αλλά για το φόρεμα της Αννούλας.
Υ.Γ.1: Τώρα που το σκέφτομαι Provolone, όταν πηγαίνουμε στις Κάννες, να φωτογραφιζόμαστε κι εμείς ως φιλόδοξες starlet στην Croisette
Υ.Γ.2: Και κάτι για τα κορίτσια του Blog: Από ενδυματολογικής άποψης, δεν ήταν η πιο αδιάφορη απονομή που έχει υπάρξει ποτέ? Μόνο η πανέμορφη Κέητ Μπλανσετ άξιζε!

9 comments:

agg said...

Να σου πω, προς στιγμήν νόμισα ότι ήτο φωτομοντάζ! Από την άλλη σκέφτηκα: γιατί να μην πάει στα Όσκαρ η Αννούλα; Με Eurovision ξεροσφύρι θα τη βγάλει;
Όσο για τα φορέματα, ψηφίζω Whitherspoon. Πολύ ωραίο χρώμα και της πήγαινε πολύ!

CitizenMac said...

Να δω τον Provolone να φωτογραφίζεται ως φιλόδοξη starlet στην Croisette και τι στον κόσμο! :P

Και ενώ technically δεν ανήκω στα κορίτσια του blog, εμένα μ'άρεσε κι η Jessica Biel. Απλά δεν ξέρω αν ήταν ενδυματολογικό το ενδιαφέρον.

Επιτέλους ακούω καλά λόγια για την Blanchett πάντως. Τη θεωρώ μια από τις πιο όμορφες και γοητευτικές γυναίκες στη βιομηχανία, άποψη που απ' ό,τι φαίνεται δε μοιράζονται πολλοί.

Ε; Η Άννα Βίσση στα Oscar; Fifth sign of the Apocalypse, surely.

ginger said...

Εντάξει Mac, σειρά μου να πεθάνω στα γέλια! Συμφωνώ απόλυτα για την Κέητ Μπλάνσετ και το Armani της, ΑΥΤΉ ΤΗ JESSICA BIEL ΤΙ ΤΗ ΘΕΣ? Κάθε φορά που τη βλέπω, θυμάμαι ένα αχαρακτήριστο σήριαλ, οπου έπαιζε την κόρη ενός παπά, την κυνηγούσαν όλοι αλά αυτή προσπαθούσε να διατηρήσει την παρθενιά της! Και να φανταστείς οτι έβαλαν αυτή τη βλάχα αμερικάνα να παίζει την αυστριακή δούκισσα. Τεσπα

Υ.Γ.: Agg, σου έχω καλό κουτσομπολίο, αν και μάλλον θα το ξέρεις ήδη: in any case, η κεντρική παρουσιάστρια του ΣΚΑΙ τα έχει με έναν αθλητικογράφο που παρουσιάζει απογευματινή εκπομπή στο κανάλι (μου είπαν το όνομα του αλλά δεν το θυμάμαι). Τους είδα χτες σε γνωστό στέκι του Πειραιά και δηλώνω συγκλονισμένη από τα αξεσουάρ καθαρισμού πίπας που είχε κρεμασμένα στον λαιμό του ο κύριος!

Provolone said...

Δεν μπορώ να το κρύψω...Από μικρό παιδί ονειρευόμουνα να εξελιχθώ σε σταρλετίτσα των Καννών!

Υ.Γ. Όταν έμαθα πριν μερικές εβδομάδες για τη σχέση που αναφέρεις, απλώς γούρλωσα τα μάτια! Όσο για τα αξεσουάρ πίπας, θα μπορούσε κάλλιστα να φέρει και καμπανάκια αλλά αυτό είναι μία άλλη ιστορία.

Υ.Γ2. Αν ξαναγράψετε για την Άννα Βίσση, I'll kick your ass!

CitizenMac said...

Η Ginger γελάει μαζί μου. To quote Phoebe Buffay, I have tasted my own medicine and it is bitter.

That said, είμαι υποστηρικτής των ίσων ευκαιριών. Συμπεριλαμβανομένης και της βλάχας Αμερικάνας. :P Ίσως να έχει κάποια σχέση και το γεγονός ότι είμαι μισός βλάχος ο ίδιος!

Btw, επιτέλους κουτσομπολιά στο TTF! The inside scoop, too! I feel privileged! :P

ginger said...

Of course Mac, I'm not laughing AT you! Απλά σκέφτηκα κι εγώ τον Provolone σταρλετίτσα κι έκτοτε γελάω υστερικά (κάποια στιγμή βάλε τον Provolone να σου εξήγήσει τι γίνεται στο γραφείο όταν με πιάνουν νευρικά γέλια)
Όσο για το ζεύγος, περί ορέξεως κολοκυθόπιτα, αλλά κάτι τέτοιες γυναίκες μας βγάζουν το όνομα. Και να σκεφτείς οτι εγώ δεν ήξερα ποιος είναι αυτός (αναγνώρισα την κυρία αργότερα), αλλά τους πρόσεξα επειδή ο κύριος εξέταζε με μεγάλη προσοχή τον λογαριασμό (σε ένα μαγαζί που φημίζεται για την καλή τιμολόγηση ευρείας γκάμας εισαγόμενων μπιρών), κίνηση που εγώ τουλάχιστον θεωρώ ως υπέρτατο δείγμα "τσιπιάς" -είδες Mac, δεν είπα βλαχειά!
Btw, και προς αποφυγή παρεξηγήσεων, η αλήθεια είναι οτι δε φημίζομαι για το political correctness και τις ευγενικές εκφράσεις μου. Ελπίζω όμως να μην προσβάλω κανέναν -έστω και άθελα μου!
Υ.Γ.1: Mac, όταν λες "technically", εννοείς οτι υπάρχει και άλλος τρόπος?
Υ.Γ.2: Provolone, θα γραφουμε για ο,τι θέλουμε και να μας αφήσεις ήσυχους. Βάλε να δεις το "Περηφάνεια και Προκατάληψη", μήπως γράψεις κανένα ρομαντικό κείμενο!

ginger said...

Χα, κοίτα συμπτώσεις! Το Filmnet 1 δείχνει στις 18.30 το "Περηφάνεια και Προκατάληψη" -στις 15.30 δείχνει το Numbers!

CitizenMac said...

"Btw, και προς αποφυγή παρεξηγήσεων, η αλήθεια είναι οτι δε φημίζομαι για το political correctness και τις ευγενικές εκφράσεις μου. Ελπίζω όμως να μην προσβάλω κανέναν -έστω και άθελα μου!"

's all good. Η πολιτική ορθότητα είναι ανοησία έτσι κι αλλιώς. Εκφραστείτε ελεύθερα, people! Απλά μερικές φορές δεν μπορώ να αντισταθώ... :P

"Mac, όταν λες "technically", εννοείς οτι υπάρχει και άλλος τρόπος?"

Ε, όσο να'ναι, έχουν δει κι εμάς τα ματάκια μας...

agg said...

Περί του ειδυλλίου έχω να πω ότι δεν είναι ειδύλλιον αλλά γάμος. Και δεν μπαίνω στη διαδικασία να το σχολιάσω γιατί θα δαγκώσω κι εγώ τη γλώσσα μου και θα περάσω στην ιστορία. Επίσης αξίζει να αναφερθεί ότι η εκπομπή του εν λόγω κυρίου έχει κοπεί εδώ και καιρό διότι - μεταξύ άλλων - ο κύριος επέλεξε να κράξει την παραγωγή στον αέρα και ο boss δεν τα σηκώνει αυτά. Όσο για τον starlet της Croisette, ε...αν είναι να γίνει διάσημος και πλούσιος...ας φωτογραφηθεί και με το μαγιο του Borat...τι να πώ! Ας πάει και το παλιάμπελο!