Friday, March 16, 2007

Περί έρωτος & άλλων (μουσικών) δαιμονίων

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, ο έρωτας έχει παρόμοια επίδραση στον ανθρώπινο οργανισμό παρόμοια με αυτή της κοκαΐνης. Αυτό οφείλεται στην έκκριση ντοπαμίνης, μιας χημικής ουσίας που μεταβιβάζει πληροφορίες από το ένα νευρικό κύτταρο στο άλλο.
Αν δεχτούμε ότι οι ερωτευμένοι είναι άτυπα κοκαϊνομανείς, τότε εξηγούνται συμπτώματα όπως η ανορεξία, η υπερκινητικότητα καθώς και η ακατάσχετη μπουρδολογία (εντάξει το τελευταίο μπορεί να μας χαρακτηρίζει όπως και να ‘χει). Ποια όμως είναι η επιστημονική εξήγηση για την αλλοίωση του μουσικού μας γούστου όταν είμαστε ερωτευμένοι; Εντάξει, υποθέτω ότι αν κανονικά σου αρέσουν οι Radiohead, δεν θα ακούς το «Exit Music for a Film» για να σου φύγει η καψούρα! Ή θα βάλεις το “Friday, I’m in Love», για να ταιριάζει με τη μέρα.
Τι γίνεται όμως όταν ο ντοπαρισμένος σου εγκέφαλος σε ωθεί να ακούς το «Όλα γύρω σου γυρίζουν» του Ρουβά ή το «The game of love» της Παπαρίζου? Ποιο ναρκωτικό μπορεί να μεταλλάξει τόσο πολύ το γούστο και την αισθητική σου?
Και που να ΄ρθει κανονικά η άνοιξη…

2 comments:

agg said...

Το σύμπτωμα «Ρουβάς» είναι σχετικά ακίνδυνο.. Η κατάσταση κρίνεται ανησυχητική (έως και επικίνδυνη) όταν αρχίσεις να ακούς «Δεσποινάκι» και «Πεγκούλα»...

Σε τέτοιες περιπτώσεις ενδείκνυται εντατική θεραπεία με Rammstein και Tool. Να μην σου πω και επαναλαμβανόμενες προβολές των 300...με άγκιστρα στα μάτια σαν τον Άλεξ στο Κουρδιστό Πορτοκάλι!

Επίσης, το βολιδοσκοπούμενο έτερον ήμισυ θα πρέπει να προτιμά αξιοπρεπή ακούσματα, ώστε να μας επαναφέρει εγκαίρως στην τάξη.

Ευτυχώς, δεν έχω πέσει ποτέ σε τέτοια βάραθρα γούστου και αξιοπρέπειας...Μόνο η «Κόλαση» της Γαρμπή μου άρεσε κάποτε, αλλά ήμουν 17 χρονών...

CitizenMac said...

Good point αυτό με τις προβολές των 300. Nothing like an extra shot of testosterone to get you over the hill! Συν το γεγονός ότι για τις αξιαγάπητες δεσποινίδες, όλο και κάποιος σφίχτης Σπαρτιάτης στην ταινία θα τραβήξει την προσοχή από τον... εεε, λεγάμενο.

Πάντως εντάξει, τι έχει δηλαδή η Παπαρίζου; Μία καλή pop τραγουδίστρια έχουμε βγάλει και μεις, ας την υποστηρίξουμε στο κάτω κάτω...

(Missing the point, I know! :P)

Γαρμπή ε; Ιιιιιχχχχ... *shudder*