Thursday, January 25, 2007

Βρίσκει αριστερά

Τελικά, τα "εκτάκια" δεν θα ησυχάσουν, αφού όλοι έπεσαν να εξαφανίσουν τα νέα βιβλία της Στ' Δημοτικού.

Μετά τον Χριστόδουλο, ο οποίος εξανέστη επειδή τα βιβλία ιστορίας δεν αναφέρονταν στο κρυφό σχολειό και άλλoυς μύθους που ενέπνευσαν κλασικές ακουαρέλες, σειρά είχε ο Θανάσης Λεβέντης του ΣΥΝ. Ο βουλευτής τα έβαλε με το εγχειρίδιο μαθηματικών, επειδή αναφέρεται στη CIA και στον... επάρατο Μπιλ Γκέιτς.

Όσον αφορά το πρώτο σκέλος, τα παιδιά δεν μαθαίνουν ότι -ως γνωστόν- άλλο πράκτωρ και άλλο εισπράκτωρ, απλα γίνεται κάπου αναφορά στα στοιχεία του CIA World Fact book, το οποίο θεωρείται βέβαια από τις πιο έγκυρες πηγές παγκοσμίων στατιστικών στοιχείων, αλλά αυτά είναι λεπτομέρειες...

Για να πάμε τώρα στον Μπιλ Γκέιτς, το εξοργιστικό κατά τον κ. Λεβέντη είναι το παρακάτω πρόβλημα:

"Αν ο Μπιλ Γκέιτς το 2003 κέρδιζε 5 λεπτά κάθε δευτερόλεπτο. Πόσα χρήματα κέρδιζε σε 1 λεπτό, σε 1 ώρα, σε 1 ημέρα, σε 1 μήνα, σε ένα έτος;"

Πρόβλημα το οποίο... υποδεικνύει την "αχαλίνωτη κερδοσκοπία του ιδιοκτήτη της Microsoft, τον καθιστά ένα είδος προτύπου στα μάτια των παιδιών και τα ωθεί στη μίμησή του"

Θεός φυλάξοι να αποκτήσουμε και στην Ελλάδα ντόπιους Μπιλ Γκέιτς και Microsoft!

Φυσικά, για το φιλανθρωπικό του έργο, ούτε κουβέντα. Ίσως ο κ. Λεβέντης να είναι Λινουξάς.

Αν μη τι άλλο, τα παραπάνω δείχνουν το κόλλημα ορισμένων που μπερδεύουν τη συντήρηση με την πρόοδο και την ιδεολογία με το δογματισμό. Διαφέρει τελικά, όσο νομίζει ο ίδιος, ο Θανάσης Λεβέντης από τον Χριστόδουλο;

Βέβαια, από την άλλη, σε έναν κόσμο που ο Μπερλουσκόνι δηλώνει Αριστερός, μπορείς να βγάλεις άκρη;

...Περισσότερα στο αδελφό ιστολόγιο του Think Tank, τη Φρενίτιδα του Προβολόνε (άμα δεν παινέψεις το σπίτι σου...)

No comments: