Monday, January 22, 2007

Περί "άρθρου" ο λόγος...

Tελικά πως σας φάνηκε το «Άρθρο» του Γερου? Οι δικές μου πρώτες εντυπώσεις είναι ανάμικτες! Σίγουρα η υποκειμενική παρουσίαση των ειδήσεων είναι τάση (εξ’ ου και η ανάπτυξη των blogs-long live Dr. Gonzo!) αλλά…Νομίζω ότι η υποκειμενικότητα και η «άποψη» των αρθρογράφων της εφημερίδας φέρνει λίγο σε ντεμέκ μαγκιά (δεν λέω την αντίστοιχη πειραιώτικη πρόταση γιατί θα σοκαριστούν οι ευπατρίδες του Blog που δεν θέλουν τις γυναίκες να βρίζουν). Όχι ότι δεν υπήρχαν καλά κείμενα αλλά οι πολυδιαφημισμένες «αποκαλύψεις» ήταν λίγο ετεροχρονισμένες. Ε, πώς να το κάνουμε, τα χρονικά του σκανδάλου Κοσκωτά, τα πεπραγμένα της κυβέρνησης Σημίτη και η καταγραφή της πρώτης ομολογίας του Σάββα Ξηρού δεν αποτελούν ακριβώς τον ορισμό του «επίκαιρου ρεπορτάζ». Καλή η καυστική γλώσσα, αλλά να υπάρχει και ουσία.
Στο ίδιο μήκος κύματος και τα lifestyle περιοδικά. Απ’ τη μια οι δήθεν εναλλακτικές κριτικές της κοσμικής Αθήνας κι απ’ την άλλη πεντασέλιδο αφιέρωμα στις γόνους καλών οικογενειών όπως οι κόρες των Λάτση,Αγγελοπούλου κ.α., οι οποίες είναι όλες λεπτές, όμορφες, άριστες φοιτήτριες και Low profile άτομα. Κάτι σαν ένας συνδυασμός Nitro με «Life n’ Style». Σίγουρα ένα περιοδικό πρέπει να φιλοξενεί πολλές και ενίοτε ετερόκλητες απόψεις, όμως είναι πάλι αυτή η γεύση του «δήθεν».
Τεσπα, εύχομαι με τον καιρό να στρώσει!

3 comments:

agg said...

Καλά! Πού ψάχνεις ουσία; Στις Κυριακάτικες εφημερίδες; και δη τέτοιου είδους; Νομίζω ότι δεν θα έπρεπε καν να ονομάζονται εφημερίδες...είναι «το χαρτί που συνοδεύει τα κυριακάτικα dvd». Προφανώς δεν θα μπω στον κόπο να σχολιάσω το περιεχόμενο, διότι θέματα τύπου Σημίτη και Κοσκωτά μου προκαλούν χασμουρητό μέχρι εξαρθρώσεως της γνάθου...για να μην μιλήσω για τις «πλούσιες κόρες, περιζήτητες νύφες». Άλογο κλάνει στην Περσία... Την επόμενη εβδομάδα αγοράστε τον Guardian.....

Provolone said...

Εν ολίγοις, με απογοήτευσε. Το περιεχόμενο θυμίζει "Πρώτο Θέμα" στο κάπως χειρότερο, ενώ το jetlag είναι το "Max" των Κυριακάτικων Εφημερίδων. Το αλαζονικό editorial τους μάρανε! Θέματα αδιάφορα, χιλιοειπωμένα, που (μπορεί να) ενδιαφέρουν μόνο 15 χρονα και κολλητούς του Forrest Gump. Μόνη καλή ιδέα ήταν το ένθετο με τα blogs, αν και όποιος γνωρίζει να "σερφάρει" στο Internet προφανώς δεν έχει ανάγκη το..."Άρθρο". Πάντως, επειδή όλοι δικαιούνται μιας δεύτερης ευκαιρίας, θα αναμένω και το επόμενο φύλλο (θα το αγοράσω όμως μόνο αν δώσει -ναι, σωστά το μαντέψατε- καλό DVD).

Υ.Γ. Είναι δυνατόν να έχει τηλεοπτικό πρόγραμμα μόνο για την Κυριακή;

Υ.Γ.2. Μετά τον Κοσκωτά, θα ακολουθήσει αποκάλυψη για το ναυάγιο του Τιτανικού ή τη δολοφονία του JFK;

Υ.Γ.3 Είμαι περίεργος να δω πόσα φύλλα πούλησε, καθότι εμφανίστηκε στην "πασαρέλα" υπέρμετρα φιλόδοξο, έχοντας τιράζ 150.000!!

Υ.Γ.4 (άσχετο αλλά σχετικό) Έφαγε κόκκινη κάρτα από το αναγνωστικό κοινό η αθλητική εφημερίδα "Νταμπλ Σπορ", μολονότι πρωτοκυκλοφόρησε στις 4 Δεκεμβρίου, και έτσι πλέον αγωνίζονται (μόλις...) δέκα καθημερινές αθλητικές εφημερίδες. Όχι για πολύ όμως γιατί έπεται η καινούργια εφημερίδα του Ξύδη. Συνεπώς, το παγκόσμιο ρεκόρ του απόλυτου εκδοτικού παράδοξου δεν θα το χάσει η χώρα μας!

Unknown said...

Η δημοσίευση "μπλογκς" σε έντυπο ανήκει στην ίδια κατηγορία με εκείνη των φωτορομάντζων που έβαζε κάποτε η Σούπερ Κατερίνα.

Όσον αφορά τα περιοδικά των αγραμμάτων, έχω να προσθέσω κάτι στο (αναπόφευκτο) άρθρο για τα 30 πράγματα που πρέπει να κάνει ένας άνδρας πριν τα τριάντα του:

#1: Δεν θα ξαναδιαβάσει λαϊφστάιλ παπαριές.