Friday, February 2, 2007

Διάβασε θείε, διάβασε!

79 χρονών έγινες πια θείε. Έβαλες άραγε μυαλό ή θα αφήσεις πάλι τον Μάρτυ δίχως βραβείο; Έλεος πία, ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ και ο Κέβιν Κόστνερ δεν μπορούν να κοιμηθούν από τις τύψεις οι ατάλαντοι (σκηνοθέτες)!

Διάβασε λοιπόν αυτά που θέλω να σου πω και πράξε αναλόγως:

*Μια του Ρόκυ, δυό του Ρόμπερτ, τρείς του Κέβιν, ε φτάνει πιά! Ο Μάρτυ γέρασε και Όσκαρ δεν έλαβε, άσπλαχνε θείε. Σημείωσε το, δέσε ένα κόμπο στο δάχτυλο σου για να μη το ξεχάσεις...Πρέπει εφέτος να επανορθώσεις. Το αξίζει άλλωστε!

*Χαίρομαι που στην πρώτη πεντάδα επέλεξες τον Paul Greengrass. Όποιος έχει δει το "Soonday Bloody Soonday", το "o Bourne διακοπές στο Βερολίνο" και το συγκλονιστικό "United 93", σίγουρα επικροτεί την επιλογή σου. Εύγε!

*Δεν το έχω δει ακόμα, ωστόσο χαίρομαι που το "Dreamgirls" δεν προτάθηκε για Όσκαρ καλύτερης ταινίας. Όχι άλλο "Chicago" (Α ρε Κούρκουλε)!

*Ο "My name Borat" υποψήφιος για Όσκαρ καλύτερου διασκευασμένου σεναρίου; Not bad θείε, not bad at all!

Υ.Γ. Πριν 31 χρόνια ένας καλοκάγαθος...τραμπούκος με italianamerican accent σάρωνε τα βραβεία και έβγαζε νοκ αουτ έναν ταξιτζή ονόματι Travis ("άδικο" λέει ο Jekyll, "χαλάλι του" επιμένει ο Hyde). Τα χρόνια πέρασαν και ο τραμπούκος με το καπελάκι γέρασε, δεν είναι πλέον σε θέση να ξαπλώσει στον καναβάτσο τους επιγόνους τουTravis. Εν τούτοις, δικαιούται το σεβασμό μας και ένα τελευταίο χειροκρότημα. Στις 22 του μηνός.

Υ.Γ.2. Πρόλαβαίνω να βγάλω εισιτήρια ή έχουμε sold out; 30+3 ημέρες έμειναν για να βροντοφωνάξουμε παρέα με τον...Άδωνη Γεωργιάδη: "This is Sparta!".

3 comments:

ginger said...

Χμ, ο θείος δεν μας τα λέει και πολύ καλά! Προσωπικά δεν ξέρω αν θέλω να πάρει ο Μάρτυ το Όσκαρ χαριστικά & όλη αυτή η παραφιλολογία "θα του το δώσουν γιατί το χρωστάνε, αλλά η ταινία δεν είναι και η καλύτερη του" ή "θα πάρει το όσκαρ σκηνοθεσίας αλλά το καλύτερης ταινίας θα πάει αλλού" με έχει εκνευρίσει λίγο. Το Departed είχε την πιο ευφυή σκηνοθεσία που έχω δει ποτέ, αξίζει το όσκαρ ασχέτως προϊστορίας, end of story.
Για τους πρώτους ρόλους τι να πει κανείς; Πόσες περίτεχνες μιμήσεις και παραμορφώσεις καλλονών μένει να βραβευθούν; Η εξίσωση "μιμούμαι κάποιο γνωστό πρόσωπο με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά & προφορά= κερδίζω όσκαρ" έχει γίνει ταυτότητα κι όλα δείχνουν οτι φέτος θα είναι μια απ' τα ίδια. Κρίμα, γιατί πέρσυ δεν μου άρεσε καθόλου που Ledger, Phoenix & Strathairn έμειναν στο περιθώριο εξαιτίας της άνευρης μίμησης του (κατά τα άλλα εξαίρετου) Seymour-Hoffman

Alexander the quite good said...

30+3 ημέρες;;;;;;;; ΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!!!!

Δεν μπορώ άλλο!!!!!

Όσο για τον Θείο, τίποτα δεν μου έκανε εντύπωση. Οι μόνες ευχάριστες εκπλήξεις: Μπόρατ για σενάριο (ΧΑΧΑΧΑΧΑ), Έντι για ηθοποιία όπως επίσης και ο Γουίτακερ (δεν τον έχω δεί τον Βασιλιά αλλά τον πάω τον τυπάκο)

agg said...

Τα βραβεία είναι γενικώς μια ιστορία πολιτικής και δημοσίων σχέσεων που ελάχιστη σχέση έχει με την ποιότητα και την αξιοκρατία. Εν προκειμένω, έχει αποδειχθεί ότι είσαι γκέι, ανάπηρος, πονεμένος, διεστραμμένος, καταποντισμένος, τον τσέπωσες τον Όσκαρ(ααα! θυμήθηκα τη Ρόδο Provolone!)...
Αυτό που αναρωτιέμαι όμως εν τέλει είναι: how much of a f***k does Marty give anyway? Μήπως οι fan του κόπτονται τελικά περισσότερο από τον ίδιο;;; Ε;; Think about it!