Monday, January 15, 2007

Life...or something like it!

Ο Τομ Ρομπινς έλεγε οτι οι άνθρωποι χωρίζονται σε δύο είδη: σε αυτούς που πιστεύουν οτι οι άνθρωποι χωρίζονται σε δύο είδη και σε αυτούς που είναι κάπως πιο έξυπνοι και γνωρίζουν οτι υπάρχουν πολλές κατηγορίες ανθρώπων. Καταστρατηγώντας την γνώμη του αγαπημένου μου συγγραφέα, θεωρώ οτι υπάρχουν δύο κατηγορίες ανθρώπων: αυτοί που νομίζουν οτι η ζωή τους είναι βγαλμένη από σενάριο ταινίας και αυτοί που τη ζουν πραγματικά.
Τι γίνεται όμως όταν οι κακοί αρχισυντάκτες τηλεοπτικών δελτίων ειδήσεων αποφασίζουν να σε πείσουν οτι ζεις σε ταινία, και μάλιστα σε ένα κακό ριμέικ-συνδυασμό του «The day after tomorrow» και του «28 days later» (btw, εξαιρετικό O.S.T. ); Πράγματι, παρακολουθώντας το δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 κόντεψα να πιστέψω οτι οι συνθήκες παρατεταμένης καλοκαιρίας θα οδηγήσουν στη δημιουργία τεράστιων παλιρροιακών κυμάτων (μένω και στην Πειραϊκή ρε γαμώτο) και ξηρασίας ανάλογης με την τρίτη ή τέταρτη πληγή του Φαραώ, ενώ η έξαρση των ιώσεων θα σημάνει την μαζική εξόντωση του πληθυσμού. Φαντάζομαι οτι αν επικρατούσαν οι κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες, θα είχαμε ρεπορταζ τύπου «στα ύψη η τιμή του πετρελαίου», «απλησίαστα τα οπωροκηπευτικά» και (φυσικά-φυσικά) «που είναι το κράτος;». Επιπλέον, για να ενισχύσουμε την εσχατολογική προσέγγιση και να μην αφήσουμε παραπονεμένη τη θρησκοληψία του μέσου Έλληνα, εντάσσουμε στη θεματική ατζέντα του δελτίου την είδηση γέννησης ενός μοσχαριού με 6 πόδια και 2 ουρές στην Κολομβία, την οποία προβάλλουμε ως «σημάδι του Θεού».
Τελικά οι λαοί δεν έχουν τους ηγέτες που τους αξίζουν αλλά την τηλεόραση που τους αρμόζει.
Υ.Γ. Δεν ξέρω για εσάς, εγώ όμως βλέπω ακόμα τον κόσμο έξω στη θέση του

3 comments:

Alexander the quite good said...

Ναι αλλά για πόσο ακόμα;

Νταν νταν νταν

Πέρα από τη πλάκα όμως, και την χοντροκομμένη υπερβολή των Μ.Μ.Ε. πρέπει κάποιος να βρίσκεται σε denial, για να μη βλέπει οτι τα έχουμε κάνει "ελαφρώς" σκ*τα με τον πλανήτη μας και οτι η ημερομηνία λήξης του έχει επιταχυνθεί χάρη στις επίμονες προσπάθειές μας.

ginger said...

sure, αλλά μάλλον χρειάζεται μια ελαφρώς (sic) καλύτερη προσπάθεια ενημέρωσης του κοινού. Κάτι πήγε να γίνει με την έκθεση Stern (ήταν πιασάρικο το θέμα βλέπεις!) αλλά όσο οι έλληνες θεωρούν ανοησία τη χρήση Μέσων Μαζική Μεταφοράς και "μαγκιά" το να πηγαίνεις με το αυτοκίνητο μέχρι το περίπτερο (ένα απλό παράδειγμα περιβαλλοντικά ανεύθυνης συμπεριφοράς), τα ρεπορταζ του ΑΝΤ1 δεν με συγκινούν ιδιαίτερα. Ίσα-ίσα, που νομίζω οτι τέτοιου είδους δημοσιογραφία λειτουργεί περισσότερο ως "cry wolf" για σοβαρότερα (περιβαλλοντικα θέματα)
όσο για το denial, μπα..μάλλον συβαρίτικη αντιμετώπιση ζωής θα το έλεγα :)

agg said...

Εγώ σας έχω μια άλλη λύση...Βλέπετε ΣΚΑΙ. Έτσι και εσείς ενημερώνεστε χωρίς 'Αρμαγεδδώνες' και 'επόμενες μέρες' και η δική μου η δουλίτσα εδραιώνεται!