Monday, April 16, 2007

...Και εμείς αλλάζουμε πλευρό

Την ίδια στιγμή που οι περισσότερο χρήστες aDSL στην Ελλάδα συνωστίζονται σε "πιτταρισμένα" κέντρα, με αποτέλεσμα οι ταχύτητες που απολαμβάνουν να είναι πολύ χαμηλότερες από εκείνες που πληρώνουν (τι ελληνικότατη πατέντα και αυτή!), στη Βρετανία ανησυχούν για το μέλλον των ευρυζωνικών υπηρεσιών.

Σύμφωνα με έκθεση του Broadband Stakeholder Group, το Ηνωμένο Βασίλειο θα πληρώσει ακριβά οποιαδήποτε κωλυσιεργεία, αφού μια αποτυχία να μεταβεί σε ακόμη ταχύτερα δίκτυα θα δημιουργούσε σημαντικά οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα.

Οι ταχύτητες στις οποίες αναφέρεται η έκθεση, ξεκινάνε από τα 200 Mbps/sec!

Σύμφωνα με το άρθρο του BBC, από το οποίο αλίευσα τα παραπάνω, ήδη οι τηλεπικοινωνιακές εταιρείες της Βρετανίας έχουν προχωρήσει σε έργα υποδομής, ώστε να παρέχουν ταχύτητες από 24 Mbps/sec. (BT) έως 50 Mbps/sec. (Virgin).

Και τα παραπάνω ισχύουν για όλη τη χώρα τους. Υπενθυμίζω ότι στην Ελλάδα το γρήγορο ίντερνετ παραμένει προνόμιο Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

Συγκρίνετε τα παραπάνω με όσα βιώνουμε στην ημεδαπή και ελάτε να μιλήσουμε για ανάπτυξη και οικονομικές προοπτικές.

1 comment:

CitizenMac said...

Καλά, όχι μόνο στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη (ακόμα και τα Γρεβενά έχουν), αλλά I do see your point.

Πάντως, προς υπεράσπισή μας, έχουν γίνει σημαντικά βήματα κι εδώ σ'αυτό τον τομέα. Από τη στιγμή που το παιχνίδι έγινε ανταγωνιστικό, οι υπηρεσίες έχουν βελτιωθεί αρκετά και το ίδιο και οι τιμές. Είμαστε σίγουρα πολύ πίσω σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη, αλλά τουλάχιστον το broadband internet δεν είναι πια ανέκδοτο στην Ελλάδα όπως ήταν πριν 2 χρόνια.