Friday, April 13, 2007

Που είσαι ρε Τσε να μας θαυμάσεις (συνέχεια εκ του προηγουμένου)

Ο φίλτατος Πανούτσος, τον οποίο εκτιμώ ιδιαίτερα γιατί έχει μακράν την καλύτερη «πένα» στον αθλητικό Τύπο, μάλλον τα μπέρδεψε λιγάκι. Το αθλητικό Κέντρο Νεότητας δεν είναι το Ολυμπιακό Κέντρο Ιστιοπλοΐας στον Άγιο Κοσμά. Τσου τσου…Nein, αγαπητοί μου. Το ένα έχει χόρτο και λιβάδια για να βόσκουν οι αγελάδες των Νοτίων Προαστίων και οι Έλληνες αθλητές, ενώ το άλλο το καλό, λίγο πιο νότια, εκεί όπου μεγαλούργησα εγώ κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, προτιμά το υγρό στοιχείο. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο. Μην λέτε ότι να’ναι. Αλλά ακόμα και αν είχε δίκιο ο Πανούτσος, τι θέλετε δηλαδή; Να διαθέσει το κράτος το «ζουμερό φιλέτο» των Αγώνων για να κάνει…βαρκάδα η Κατίνα και η Μαρίνα; Σε 400.000 τ.μ.; Έλεος! Και εσύ Αλούπακλα σταμάτα να κάνεις αντιπολίτευση και πήγαινε παίξε λίγο Xbox! Άντε...

Υ.Γ. Όσο για τα προηγούμενα posts, η Αθήνα και η Ελλάδα είναι πανέμορφες. Όποιον ξένο επιχειρηματία που μένει εδώ και να ρωτήσετε, θα σας το επιβεβαιώσει. Το βασικό πρόβλημα αυτού του τόπου είναι η μιζέρια και η γκρίνια που μας χαρακτηρίζει ως λαό. Που να μην είχαμε και ωραίο καιρό…

6 comments:

CitizenMac said...

Η Ελλάδα είναι όντως πανέμορφη, αλλά της φερόμαστε άσχημα.

Η Αθήνα θα μπορούσε να είναι πανέμορφη, αλλά υπερβολικά πολλοί κακοί άνθρωποι της φέρθηκαν υπερβολικά άσχημα για υπερβολικά πολύ καιρό.

Οι ξένοι επιχειρηματίες γουστάρουν επειδή έχει ήλιο και ωραίες γυναίκες. :P

Alexander the quite good said...

Κάνεις ένα λάθος αγαπητε Prov. Άλλο η φυσική ομορφιά ενός τόπου, και άλλο το τι έχεις κάνει εσύ σε αυτόν τον τόπο. Οι Ξένοι μιλούν κυρίως για την φυσική ομορφιά, ενώ εμείς που γκρινιάζουμε, μιλάμε για ότι έχουμε "χτίσει" εμείς σε αυτόν τον τόπο. Πώς να αισθάνομαι περίφανος για κάτι στο οποίο εγώ και ο λαός μου δεν έχουμε συμβάλλει καθόλου (φυσική ομορφιά); Έτυχε να ζούμε σε ένα μέρος που από μόνο του ήταν και είναι (για πόσο ακόμα) πολύ όμορφο, το οποίο έχουμε βαλθεί να το χαλάσουμε... Για μαλακίες... και αυτό είναι το χειρότερο.

Το παραπάνω ποστ, δεν αποτελεί επιβεβαίωση ή συμφωνία με τα όσα λέει ο αντιπολιτευτής Αλούπης... απλά μια παρατήρηση στην άστοχη (ελαφρώς) παρέμβαση του Prov.

Unknown said...

Και φυσικά οι ξένοι επιχειρηματίες βλέπουν τον τόπο ως τουριστές. Έρχονται για λίγο καιρό, μένουν σε ένα καλό ξενοδοχείο, τρώνε το ψαράκι τους, πάνε εκδρομές.

Provolone said...

Δεν διαφωνώ Άλεξ. Όχι τελείως τουλάχιστον. Είναι προφανές ότι η Ελλάδα είναι μία ευλογημένη τοποθεσία. Ωστόσο, η γκρίνια των Ελλήνων είναι αδικαιολόγητη. Σε αντίθεση με τους ξένους (αναφερόμουνα σε αυτούς που μένουν εδώ και όχι σε αυτούς που έρχονται για μια εβδομάδα διακοπών), οι Έλληνες απλώς γκρινιάζουν, χάνοντας έτσι το δάσος και το όποιο δίκιο τους. Ναι, πράγματι είμαστε σκατολαός, όμως έχουμε κάποια σημαντικά επιτεύγματα στο παλμαρέ μας. Απλώς τα παραβλέπουμε και συνεχίσουμε να παίζουμε «Γκρινιάρη»...

Υ.Γ. Η καινούργια φωτογραφία του blog προς επιβεβαίωση των ισχυρισμών μου...

ginger said...

Ο Provolone διαμαρτύρεται για τη γκρίνια των άλλων? Τα ύστερα του κόσμου!

P.S.: Συμφωνώ πάντως. Τίποτα χειρότερο απ' τη μιζέρια!

CitizenMac said...

Το βασικό μας πρόβλημα δεν είναι η μιζέρια και η γκρίνια. Είναι η (γενετική θα έλεγε κανείς) ανικανότητα των Ελλήνων να λειτουργήσουν συλλογικά. Αντί να βρούμε κοινό τόπο και να κάνουμε τη χώρα μας καλύτερη για μας, για το δικό μας συμφέρον, εμείς επιμένουμε να βρίσκουμε πράγματα να μας χωρίζουν σε "εμείς" και "εσείς", σε Παναθηναϊκούς και Ολυμπιακούς, σε δεξιούς κι αριστερούς, σε ταξιτζήδες κι όλους τους άλλους και πάει λέγοντας.

Btw, κι εγώ για τους ξένους που μένουν εδώ μιλούσα. Ακόμα κι έτσι βλέπουν αποστασιοποιημένα το θέμα και τους φαίνονται όλα τόσο εξωτικά.