Wednesday, April 11, 2007

Δώστε πάρκο στο λαό!

Ακόμα περιμένω το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Ελληνικό. Παραδέχομαι ότι έχω μια εμμονή με τη βελτίωση των συνθηκών ζωής και της αισθητικής αυτής της πόλης. Θα ήθελα να περνώ από τη Λεωφόρο Ποσειδώνος και λίγο πριν μπω στο τούνελ (αφού ο δρόμος θα έχει βυθιστεί σε εκείνο το σημείο), να θαυμάζω τον καινούργιο πνεύμονα πρασίνου του Λεκανοπεδίου. Το μεγαλύτερο πάρκο στην Ευρώπη. Στο κάτω-κάτω, το αξίζουμε. Τόσα χρόνια ζούμε στην πιο άσχημη πόλη στην Ευρώπη. Στο κάτω-κάτω, τη δημιουργία του πάρκου έχουν υποσχεθεί δύο διαφορετικές κυβερνήσεις.

Απ' ότι φαίνεται, θα περιμένω πολύ ακόμα.

Διάβασα για μια ακόμη φορά, στα χθεσινά "Νέα", για την επιμονή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (με τη στήριξη Λιάπη, βεβαίως) να ζητά τη νεκρανάσταση του κουφαριού του παλιού αεροδρομίου. Ακόμη και σήμερα, οι κάτοικοι της γύρω περιοχής δεν μπορούν να χτίσουν ελεύθερα επειδή ένα ψηλό οίκημα θα αποτελούσε κίνδυνο για την ασφάλεια των... πτήσεων.

Ποιών πτήσεων; Μα εκείνων που θα φέρνουν τους διάφορους Σεΐχηδες από το Ντουμπάι, τους πρίγκιπες αστείων ευρωπαϊκών κρατιδίων και όσους διατηρούν λογαριασμούς στα νησιά Κέιμαν, προκειμένου να επιβιβάζονται στα γιοτ που θα τους περιμένουν στη μαρίνα του Αγίου Κοσμά.

Διαφωνώ ριζικά με τη μιζέρια της Αριστεράς, όσον αφορά στην αξιοποίηση των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων. Γνωρίζω ότι εάν κομμάτι τους δεν δοθεί για εμπορική εκμετάλλευση θα είναι αδύνατη η συντήρησή τους. Όχι μόνο δεν με πειράζει η ανέγερση ενός εμπορικού κέντρου στο Ελληνικό και μερικών μεζονετών περιμετρικά, αλλά αντίθετα θεωρώ ότι είναι καλή ιδέα.

Δεν μπορώ όμως να μην πιστέψω ότι η καθυστέρηση στη δημιουργία του πάρκου έχει ταξικό χαρακτήρα. Ότι η πόλη μας θα παραμείνει χωρίς πράσινο για να μην "ταλαιπωρηθούν" όσοι διαθέτουν περιουσία με τουλάχιστον 7-8 μηδενικά, στο όνομα της "ανάπτυξης".

Και φυσικά, τις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις τις έχουμε ήδη πληρώσει. Θα τις χαρίσουμε έτσι απλά;

1 comment:

CitizenMac said...

Δεν ξέρω λεπτομέρειες για το συγκεκριμένο ζήτημα, αλλά δε θα μου έκανε εντύπωση αν όντως κάτι τέτοιο συνέβαινε. Πότε άλλωστε ήταν η τελευταία φορά που το ελληνικό κράτος λειτούργησε με σωστό μακροπρόθεσμο σχέδιο ή σωστές προτεραιότητες;

Ειδικά σε ό,τι αφορά ασήμαντα πράγματα όπως η διαμόρφωση και προστασία του περιβάλλοντος. Θα με πάει εμένα Μύκονο η διαμόρφωση και η προστασία του περιβάλλοντος, ε;!