Monday, February 26, 2007

Γιούπιιιι (;;;;;;) ένα νέο site!

Μόλις επισκέφθηκα το νέο Portal του κυρίου Κωστόπουλου, το yupi.gr , αλλά δεν είμαι ακόμη σίγουρη αν πρέπει να εκφωνήσω την ομόηχη κραυγή ενθουσιασμού! Τα Portal είναι πολύ χρήσιμα και όσα κι αν υπάρχουν πάντα υπάρχει χώρος και για άλλα. Το ένα μπορεί κάλλιστα να συμπληρώνει τις ελλείψεις του άλλου.

Το yupi λοιπόν δείχνει να έχει απ' όλα... χωρίς έμφαση στις ειδήσεις (κάτι που είναι ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ, γιατί έχουμε πήξει στην «ενημέρωση»). Έχει και ταξίδια και μαγειρική και κάνει λίγο σε ηλεκτρονικό downtοwn με ολίγη από NITRO. Ωστόσο, ένα σωστό Portal που σέβεται τον εαυτό του και το χρήστη (..που είναι απαιτητικός, τι να κάνουμε), πρέπει να κάνει σωστή ανανέωση. Π.χ. οι Απόκριες έχουν παρέλθει εδώ και δέκα μέρες, αλλά τα σχετικά links παραμένουν!

Το βρίσκω λίγο πιο μοντέρνο από τα άλλα, με γραμματοσειρά τόσο ευμεγέθη που βγάζει μάτι! Το άλλο που βγάζει μάτι (in any sense...) δεν είναι το γινάτι, αλλά η αναπαραγωγή της Ιmakειου εμμονής με το σεξ! Εντάξει, είμαι γυναίκα και δεν δικαιούμαι να ομιλώ, αλλά νομίζω ότι το εγχείρημα θα λειτουργούσε ωραιότατα και με λιγότερο βυζί φόρα παρτίδα! Αλλά, είπαμε. Είναι κάτι σε ηλεκτρονικό down town...οπότε...Αυτή ήταν η πρώτη εντύπωση. Θα το προσθέσω στα αγαπημένα για να δω πώς θα πάει! Καλή τύχη και καλή...διαφήμιση!

4 comments:

CitizenMac said...

Βάλε ντε κι ένα link, ποιός κάθεται να πληκτρολογεί τώρα... :P

Μάιστα... το γεγονός ότι απεχθάνομαι και μισώ με ένα μίσος τόσο πρωτόγονο όσο και άσβεστο οτιδήποτε εκδίδει αυτός ο άνθρωπος, μάλλον δεν ευνοεί το site, το οποίο φαίνεται διάχυτο από το πνεύμα των προαναφερθεισών εκδόσεων...

Πόσο μάλλον όταν φαίνεται ότι ο συντάκτης των κουτσομπολιών οργώνει καθημερινά το thesuperficial.com για υλικό. Οπότε γιατί να μην απευθύνομαι στο τελευταίο για τέτοιου είδους "ενημέρωση" που τη συμπληρώνει και το καυστικό χιούμορ του τυπά;

Γενικά, μου τη δίνει το "εξυπνακίστικο" και "hip, contemporary, I swear to God we're COOL and you will be too, if you read this" ύφος που έχουν αυτά τα περιοδικά και το μοιράζεται και το site.

Πάντως, δε θα είμαι εγώ αυτός που θα παραπονεθεί για την ημίγυμνη Μαρία Σολωμού. :P

agg said...

Χρυσό μου, από τσόντα στο Διαδίκτυο άλλο τίποτα! Υπάρχουν όμως dedicated sites για τους λάτρεις! Εγώ γιατί να τρώω στη μάπα την ξεβρακωσία της άλληνής; Όσο για το superficial.com έχεις μέγα δίκιο...λες να έχουν πληρώσει και δικαιώματα;;;;;

ginger said...

Χαχα, μπορείτε να το δείτε και ως μια κοινωνική συνεισφορά της Imako στην υπογεννητικότητα. Αν μια γυναίκα σκέφτεται να κάνει παιδί αλλά φοβάται μήπως χαλάσει το σώμα της, βλέπει τη Σολώμου, σκέφτεται «χμμ, κοίτα κορμάρα. Και γέννησε πριν ένα χρόνο!» και πράττει αναλόγως. Τσκ,τσκ,τσκ αμέσως με την κακιά κουβέντα για τον κακομοίρη τον κύριο Κωστόπουλο!
Το portal μου φάνηκε λίγο χαοτικό. Επίσης, διαφωνώ με αυτή την -κατά Τσαγκαρουσιάνο- «χαζοχαρούμενη προστακτική» του τύπο φάε, πιες, βγες, μείνε σπίτι. Πάντως είναι λίγο οξύμωρο το ότι τα περιοδικά μεταφέρουν περιεχόμενο στο Internet προκειμένου να πετύχουν μεγαλύτερη διαδραστικότητα με τους αναγνώστες τους (έτσι λένε τουλάχιστον, χεχε) αλλά επιμένουν να διατηρούν το «πατερναλιστικό» στυλ του εκδότη τους, που εξακολουθεί να πιστεύει ότι το αναγνωστικό κοινό κρέμεται απ’ τα χείλη του!

ginger said...

Μόλις το είδα. Η παρακάτω φράση προέρχεται από το κείμενο "Why we love Athens", το οποίο είναι δημοσιευμένο στο yupi. Λέει λοιπόν ο...πολύπειρος και πολυταξιδεμένος συντάκτης Θεοδόσης Μίχος "Στο Άμστερνταμ η χρήση αναπτήρα επιτρέπεται μόνο στα coffee-shops (για τους προφανείς λόγους".
Στο Αμστερνταμ ήμουν τα Χριστούγεννα και σας διαβεβαιώ οτι όχι μόνο το κάπνισμα επιτρέπεται παντού (να φανταστείτε δεν έχουν καν τα δικά μας προσχηματικά non smoking sections), αλλά οι άνθρωποι μας κοιτούσαν σαν χαζές όταν ρωτούσαμε αν μπορούμε να καπνίσουμε σε μπαρ, κλαμπ και cafes.
Να υποθέσω οτι η ίδια "εμπεριστατωμένη" άποψη χαρακτηρίζει και τις μουσικοκριτικές του ιδίου?