Sunday, February 25, 2007

Άντε Γεια Ακαδημία!

Όλε, όλε, όλε!!! Μπράβο Ρε Μάρτιν! Οι Alfred και Orson όλου του κόσμου μόλις δικαιώθηκαν!

Υ.Γ. Θα επανέλθω (έχω να πάω και στο γραφείο βλέπετε)

3 comments:

CitizenMac said...

Εδώ (ανάμεσα σε μύρια άλλα μέρη φυσικά, it's all a just a correctly phrased and spelled Google search away!) η πλήρης λίστα των υποψηφίων και των νικητών:

http://film.guardian.co.uk/oscars2007/story/0,,1996981,00.html

Ο Μάρτυ δικαιώνεται επιτέλους. Ο Travis Bickle μπορεί να επιστρέψει το πιστόλι στη θήκη του και να ξεκουραστεί...

Κατά τα άλλα, ψιλό by the numbers βραβεύσεις, θα έλεγα.

Αυτό το Little Miss Sunshine ήταν όντως τόσο καλό; Ίσως βέβαια το feel-good family-is-everything μήνυμά του (όπως το εξέλαβα εγώ από τα trailer και τα όσα διάβασα βέβαια, μπορεί κάλλιστα να κάνω λάθος) να κάθησε πιο καλά στην Ακαδημία από το σχόλιο πάνω στο φασισμό του Guillermo Del Toro. Oh well.

Μπράβο στον τεράστιο Forest Whitaker για την αναγνώριση που του αξίζει. Είναι ένας από τους σταθερά αλλά και σιωπηρά καλύτερους εν ενεργεία ηθοποιούς αυτή τη στιγμή και ήταν καιρός να το προσέξει και ο πολύς κόσμος επιτέλους.

Φάουλ για μένα η απουσία του σεναρίου του The Prestige από την κατηγορία Adapted Screenplay. Παίρνει το δικό μου βραβείο για φέτος πάντως.

Εν πάσει περιπτώσει, έχω καιρό να ενθουσιαστώ πραγματικά με τελετή των Oscar, και φέτος δεν αποτελεί εξαίρεση. Την τελευταία φορά που είδα την τελετή live, ο Marty έχανε με το Gangs of New York. Ίσως φταίει και το γεγονός ότι πλέον έχω μηδαμινό χρόνο, κι έτσι έχω χάσει πολλές από τις ταινίες που προτείνονται... If that doesn't spell "growing up", I don't know what does.

ginger said...

Δεν θα ήταν πολύ καλή ιδέα να κάνουμε αργία την επόμενη των Όσκαρ? Η ώρα είναι 12 και είμαι ήδη στον τέταρτο καφέ! Η συγκίνηση του Μάρτυ τα έλεγε όλα.Μπράβο και "Στις ζωές των άλλων".
Άσχετο αλλά αν σκοπεύετε να δείτε το Illusionist, έχω ιερό καθήκον να σας αποτρέψω! Μιλάμε για την πατάτα της χρονιάς! Φαιδρό σενάριο, ιστορικές ανακρίβειες που βγάζουν μάτι και ερμηνείες για κλάμματα!

agg said...

Ο Marty εβραβεύθη λοιπόν...τέλος καλό όλα καλά! Νομίζω ότι η Ακαδημία αρχίζει και σοβαρεύει! Μέχρι που έδωσε το Όσκαρ και στη σωστή ξένόγλωσση ταινία! Αν δεν έχετε δει το 'Οι Ζωές Των Άλλων' ΤΡΕΞΑΤΕ, ΤΡΕΞΑΤΕ! Επειδή όμως οι μεγάλοι ΣΙΝΕΜΑΔΕΣ δεν έχουν χώρο για τόση ποιότητα, η ταινία παίζεται μόνο σε καναδυο αίθουσες και πρέπει να πας τρεις ώρες πριν για να βρεις αξιοπρεπή θέση! Εμείς το είδαμε πρώτη σειρά και στραβωθήκαμε! Το θέμα είναι όμως να βλέπουμε τέτοιες ταινίες για να...ξεστραβωνόμαστε! Και ο Γουίτακερ άξιζε, κυρίως για την άψογη Ουγκαντέζικη προφορά! (Συγκινούμαι γιατί προέρχομαι και από το νησί που οι φαντάροι αποκαλούν χαϊδευτικά Ουγκάντα!)