Tuesday, February 27, 2007

A crook by any other name would still empty thy purse...

Ο Φεβρουάριος πλησιάζει στο τέλος του σιγά σιγά και ενώ δεν μπορούμε να πούμε ότι καταλάβαμε χειμώνα, έρχεται η άνοιξη και το καλοκαίρι απέχει πλέον 3 μήνες και κάτι. Και αυτό σημαίνει ότι αρχίζουν να σκάνε οι πρώτες ανακοινώσεις για τα φεστιβάλ του καλοκαιριού. Η πολυαγαπημένη μας Didi Music πρωτοστατεί και πάλι στα συναυλιακά δρώμενα με το κραταιό Rockwave Festival. Τα ανακοινωθέντα ονόματα; Για άλλους εξαιρετικά νέα και για άλλους αδιάφορα.

Προς το παρόν, οι δύο μεγάλες ανακοινώσεις απευθύνονται στο metal τμήμα το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του φεστιβάλ. Οι Metallica λοιπόν καλούνται να μας θυμήσουν ότι ό,τι άποψη και να έχει κανείς για την πορεία της δισκογραφίας τους και για τη μουσική που παίζουν, παραμένουν μία από τις μεγαλύτερες μπάντες του πλανήτη και ένα από τα καλύτερα live acts, ενώ όπως οι Guns 'N' Roses πέρυσι, θα κρατήσουν μία από τις ημέρες του φεστιβάλ για τον εαυτό τους.

Η περίφημη metal ημέρα, από την άλλη, προτάσσει τους Heaven and Hell ως πρώτο όνομα. Ποιοί είναι οι κύριοι; Οι Heaven and Hell δεν είναι άλλοι από τους Black Sabbath των early 80s, όταν τραγουδιστής της μπάντας ήταν ο Ronnie James Dio. Η αλλαγή του ονόματος φυσικά οφείλεται στις επιδέξιες νομικές μανούβρες της Sharon Osbourne, η οποία δε θα αφήσει ποτέ το όνομα του αντρούλη της να αποκολληθεί από αυτό των Black Sabbath, λες και αυτή περιμέναμε για να συνδέουμε με αυτούς τον Ozzy...

Το υπόλοιπο της metal ημέρας δυστυχώς καλύπτεται από συγκροτήματα τα οποία έχουν χάσει το ενδιαφέρον τους προ πολλού (Iced Earth, Anathema, Dream Theater), με μόνο κριτήριο για την παρουσία τους τη μεγάλη απήχηση που έχουν στο ελληνικό κοινό που δε φημίζεται για τη διάθεσή του για πειραματισμό στα ακούσματά του... Safe bet, με άλλα λόγια.

Μέτρια λοιπόν τα πράγματα, προς το παρόν. Κι εδώ έρχονται τα ωραία. Οι τιμές που έχουν ανακοινωθεί για τις εν λόγω συναυλίες έχουν ως εξής: Για τους Metallica, 100, 80, και 60 Ευρώ. Για την metal ημέρα (και, φαντάζομαι και για τη rock ημέρα), 80, 70, και 50 Ευρώ.

Πώς; Τρεις τιμές; Όχι δύο; Ναί, κυρίες, κύριοι και αγαπητά μας παιδιά, η φίλτατη διοργανώτρια προβαίνει σε άλλη μία πρωτοποριακή κίνηση για την εξυπηρέτησή σας και μόνο. Χωρίζει το συναυλιακό χώρο του Terra Vibe σε PL1 (VIP), PL2 και PL3, όπως μπορούμε να δούμε και στο σχέδιο το οποίο είχαν την ευγένεια να παραχωρήσουν στο κοινό.


Αν λοιπόν εσείς, αγαπητοί μουσικόφιλοι, δεν θέλετε να δώσετε τα χρήματα για το φαγητό του Ιουλίου, τότε πολύ απλά θα παρακολουθήσετε τις αγαπημένες σας συναυλίες πίσω από την κονσόλα, και να είστε και ευχαριστημένοι, παλιοτσίπηδες που μου θέλετε και φτηνό εισιτήριο. Αν πάλι αποφασίσετε να μη φάτε εκείνο το μήνα, μπορείτε να πάτε μπροστά-μπροστά και να απολαύσετε το show με τις θερμές ευχαριστίες της αγαπητής διοργανώτριας.

Μετά από όλα αυτά, εγώ έχω δύο ερωτήματα:
1) Για ζώα μας περνάνε, ή ζώα είμαστε;
2) Ποιός είναι για καμιά εκδρομή στο εξωτερικό το καλοκαίρι, όπου φήμες λένε ότι οι διοργανωτές συναυλιών φέρονται στο κοινό σαν ανθρώπους;

11 comments:

ginger said...

Μόλις άκουσα οτι το εισητήριο για το live των Pink Martini είναι 60 (!) ευρώ. Δεν ξέρω αν είναι ράδιο αρβύλα, το κακό είναι οτι αν η τιμή είναι αληθινή, δεν θα μου φανεί παράξενο.
Όντως, για τους διοργανωτές στην Ελλάδα, είμαστε ζώα. Πώς αλλιώς να εξηγήσω τα 30 ευρώ που απαιτούν οι Archive στα μηνιαία σχεδόν live τους στην Ελλάδα;
Το ελληνικό κοινό έχει την "οξυδέρκεια" να αποθεώνει συγκροτήματα με μέτρια ανταπόκριση στο υπόλοιπο της υφηλίου και οι διοργανώτριες εταιρείες δεν αφήνουν την ευκαιρία να πάει χαμένη. Είναι το γνωστό φαινόμενο "Puressence"

*tsiormanos* said...

Λες να κααλήξουμε κι εμείς Βουλγαρία για Metallica? 60 ευρα λέει μαζί με έξοδα ταξιδιού...κλαψ!!

Provolone said...

Τσάμπα είναι. Ειλικρινά που αλλού θα "απολαύσεις" ταλαιπωρία με τόσα χρήματα; Η didi είχε κάθε λόγο να αυξήσει την τιμή των εισιτηρίων. Ξεχάσατε πόσο καλά περάσαμε πέρσι όσοι πήγαμες στη συναυλία των Depeche Mode; Μιάμιση ώρα σταματημένοι. Ήταν η πρώτη φορά που νοστάλγησα ουρά στο ΙΚΑ...Σύντροφοι, στα όπλα. Ήρθε η ώρα στο επόμενο Rockwave να παρευρεθούν μόνο κόπανοι, κρετίνοι, άντε και μερικοί σκίουροι!

agg said...

Σωστά όλα αυτά, αλλά αν σκάσει κανένα πρωτοκλασάτο όνομα, με βλέπω να τα σκάω ως βλαξ και θύμα! Και θα υποστώ αδιαμαρτύρητα το μποτιλιάρισμα όπως έκανα ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ πέρυσι! (Provolone μην παραπονιέσαι! Μέχρι μπάσκετ έπαιξες περιμένοντας στην ουρά!) Ως τώρα βέβαια το lineup του Rockwave μου είναι από αδιάφορο έως...chillwave! Θα δούμε...

CitizenMac said...

Όπως λέει κι ο Bob Lefsetz,

"The hoi polloi want tickets, and they're willing to pay whatever it takes, if they want to go badly enough.

Yup, that's today's concert business. Heavy desire, or no desire. With very little territory in between."

Και αυτό ίσχυε και για μένα μέχρι πέρσι. Αλλά όσο κι αν θέλω να δω τους Metallica (και θέλω πολύ, 15 χρόνια είναι αυτά), έχω μεγάλο πρόβλημα με το να δώσω 80 Ευρώ για μια συναυλία που ξέρω ότι ναι μεν θα περάσω καλά, αλλά θα ταλαιπωρηθώ απίστευτα. I'm with Provolone! Ξυπνήστε κόσμεεε!

PS. 60 Ευρώ οι Pink Martini;! Ε άει σιχτίρ δηλαδή. Και ναι, το φαινόμενο "Puressence" είναι γνωστή πανούκλα στην Ελλάδα, όσο κι αν ορισμένα από αυτά τα συγκροτήματα όντως αξίζουν...

agg said...

Ξέχασα να σας πω ότι στο Heineken Festival που θα γίνει στη Βενετία, το εισιτήριο τιμάται 46 ευρώ για κάθε ημέρα. Ενδεικτικά, τη δευτερη ημέρα παίζουν οι Pearl Jam, Killers, Linkin Park και άλλο ένα που δεν θυμάμαι. Για 46 όιρο έτσι;; Οι άλλοι headliners είναι οι πουρόκερς Aerosmith και οι Smashing Pumpkins. Επίσης, οι Μuse δίνουν δύο sold out συναυλίες στο Wembley Stadium (επαναλαμβάνω: στέιντιουμ όχι αρίνα και βλακείες). Το εισιτήριο έχει 72 ευρώ! Ούτε κάν 80 (συν τη βενζίνη και τα διόδια για Μαλακάσα)...
Αυτά.

Όσο για τους Puressence, τους έχω δει 6 φορές στην Αθήνα και πρέπει να πω ότι πριν αρχίσουν να επιδίδονται σε αρπαχτές (πριν το 2003 δηλαδή) είχαν δώσει αξέχαστες συναυλίες. Η δεύτερη δε, που είχαν δώσει το 1998 ήταν από τις καλύτερες που έχω δει....και το 1999 έπαιξαν 2 ώρες και 50 λεπτά!!!

Υ.Γ: Το Σάββατο είναι κανείς για Blackfield??? Εκεί έχει 30!

ginger said...

Η συναυλία των Puressence στο Ρόδον το '98 (νομίζω τότε ήταν) όπως και στο rockwave το ίδιο καλοκαίρι ήταν πραγματικά γαμάτες. εκείνη τη χρονιά, νομίζω οτι άκουγα το "Casting lazy shadows" καμιά 30αριά φορές την ημέρα. Ααααχ, τι ωραία που ήμασταν στα 19, ερωτευόμασταν παράφορα και ακούγαμε το ίδιο τραγούδι συνέχεια, μέχρι να μαζέψει η γειτονιά υπογραφές για να μας διώξει

agg said...

Ναι, ναι, ναι ginger! Mε νιώθεις! Αυτή τη συναυλία στο Ροδον λέω. Τη δεύτερη βραδιά. Ήταν sold out και είχα πάρει το τελευταίο εισιτήριο! Και μετά είχαμε πάει στο Χοροστάσιο και ήταν και το συγκρότημα εκεί...ωραίες εποχές! Έίχαν βγάλει το δεύτερό τους άλμπουμ τότε...έπος ήταν! Μετά χάλασαν γαμώτο!

dark tyler said...

Tίποτα. Μαζεύεις τα λεφτά που θα έδινες για το Rockwave, επιλέγεις ένα από πάμπολλα καλοκαιρινά φεστιβάλ σε Αγγλίες, Ολλανδίες, Ιταλίες, κλείνεις μια Easy Jet και καθάρισες.

Θα σου μείνουν λεφτά και για μπλουζάκια. :P

agg said...

Σωστά tyler! Τις συναυλίες που προανέφερα (Muse, Pearl Jam klp) θα τις δει ο αδελφός μου με συνολικό κόστος 600 ευρά (included εισιτήρια, αεροπλάνα, βαπόρια και ξενοδοχεία 3 αστέρων) και θα κάνει και τας διακοπάς του στας Ευρώπας μια βδομαδούλα!

CitizenMac said...

My thoughts exactly, Tyler! (Μπλουζάκια included :P)

Εγώ θα μαζέψω λεφτά για το καλοκαίρι. Άλλα μα τον Τουτάτη και νη τον Δία, να με κοπεί το χέρι αν τα δώσω στους δικούς μας λωποδύτες.

Α, btw, open call για καμιά συναυλιο-εκδρομή το καλοκαίρι. Όσοι πιο πολλοί, τόσο πιο καλά!