Thursday, May 10, 2007

Eurotravovision

Το τελευταίο πράγμα που περίμενα από τον εαυτό μου ήταν να σχολιάσω τη Γιουροβίζιον, αλλά γαμώτο, έχει μια γλύκα να βλέπεις ότι οι φελλοί μπορεί να επιπλέουν, αλλά παραμένουν πάντα φελλοί.

Διάβασα πριν από λίγο (και αύριο θα βαρεθείτε να το ακούτε από τις κατίνες τις πρωινής ζώνης, αλλά και από εκείνες των δελτίων), ότι η Μπακοδήμου, μέσα στη metrosexual καλή χαρά που έχουν αυτοί οι sui generis τηλεοπτικές περσόνες του Γιουνανιστάν, δεν παρέλειψε να ευχηθεί, "καλή τύχη, Μακεδονία".

Η τηλεόραση θέλει επιδέξιους κώλους, παρά τις (α)φιλότιμες προσπάθειες διαφόρων να αποδείξουν το αντίθετο, κοινωνώντας το μορφωτικό και πολιτιστικό τους επίπεδο. Αλλά, όπως έλεγε κάποτε και ο Χάρρρυ Κλυν, σε όλο τον κόσμο είναι ίδια, μα στην Ελλάδα σπάει καρύδια.

Παρεμπιτόντως, εδώ και χρόνια πιστεύω ότι μια από τις μεγαλύτερες δημαγωγικές και διακομματικές αλητείες που έχουν λάβει χώρα σε αυτό τον τόπο* ήταν το παραμύθι με το όνομα της Μακεδονίας. Και όποιος διαφωνεί, ας σκεφτεί ότι πλέον οι γείτονες δεν είναι γνωστοί ως "Γυφτοσκοπιανοί" (διπλός ρατσισμός, γουστάρω!), αλλά ως Μακεδονές και ας μου πει ότι τελικά ήταν κακή ιδέα η σύνθετη ονομασία.

Αλλά, βρε αδερφέ, αν πραγματικά πιστεύεις ότι καλώς τα κονομάς χοντρά κάνοντας δημόσια πλάκα με τον κολλητό σου, μάθε όταν ανοίγεις το στοματάκι σου να ξέρεις τι λες. Κάνε μια προετοιμασία. Διάβασε ένα ρημάδι βιβλίο (που να μην είναι του Κοέλιο) πρώτα! Δεν θέλω σεμινάριο, αλλά νομίζω ότι δεν ζητάω και πολλά όταν θέλω ψυχαγωγία.

Επί τη ευκαιρία, αν και ο πολύ δήθεν Κοργιαλάς μου τη δίνει, το τραγουδάκι της Κύπρου ήταν το μοναδικό που δεν σε έκανε να θες να ξεριζώσεις τα αυτιά σου. Φυσικά, δεν προκρίθηκε.

*H μεγαλύτερη, βέβαια, αλητεία ήταν ο ευτελισμός και το ξεδόντιασμα των ΜΜΕ.

1 comment:

agg said...

Βρε κουτό, βρε κουτό! Για να τεστάρει την προσήλωσή μας το είπε η γυναίκα και εσύ έπεσες να τη φας! Σου λέει: μας βλέπει κανείς ή την έχουν πέσει όλοι για ύπνο? Και τσαααακ, το πέταξε το φλάουρο για να κάνει λίγο σασπένς! Ούτως ή άλλως είναι κατσικωμένη παντού! Σιγά το πράμα τώρα...για μια Μακεδονία θα κάτσει να σκάσει;

(ΒΤW: Δεν έχω κατανοήσει πλήρως προς τι το μίσος και ο αλληλοσπαραγμός με τη FYROM. Εδώ μας έχει καβαλήσει η υφήλιος, και ασχολούμαστε με τη φτωχή FYROM...)

Εν πάσει περιπτώσει, εμένα μου άρεσε η Κροατία και η Ανδόρα, με αυτούς που έμοιαζαν με τους Blink 18. Αλλά το κοινό εξετίμησε τα μπούτια της Μολδαβίας και τους άφησε απέξω.

Επίσης, εκτιμώ την προσπάθεια της τραγουδίστριας α λα Nightwish από τη Σλοβενία!