Wednesday, May 23, 2007

E-ΠΙ-ΤΕ-ΛΟΥΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ναι! Συγκίνηση και ανατριχίλα! Μου έστειλε μια συνάδελφος την εξής διεύθυνση, χωρίς να μου πει τι είναι! Το ανοίγω και τι να δω;;;;;;;;;;;;; ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΑΚΙ ΤΩΝ ΙΑΠΩΝΙΚΩΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΝ ΠΟΥ ΕΒΑΖΕ Η ΕΡΤ, τότε, τη δεκαετία του '80! Εnjoy!

http://www.youtube.com/watch?v=zTYAWegJWMs&mode=related&search=

4 comments:

CitizenMac said...

Ε αν είναι ποτέ δυνατόν! Δε στέκει ότι αυτό το πράγμα υπήρχε μέσα στο μυαλό μου ακόμα, απλά δε γίνεται... κι όμως! Θυμάμαι αυτό το end credit sequence πεντακάθαρα, θυμάμαι το τραγουδάκι (το οποίο μου έκανε απίστευτη εντύπωση χρόνια πριν μάθω τι είναι η ιαπωνική γλώσσα) και μάλιστα θυμάμαι πόσο λυπόμουν το μαύρο παιδάκι - thing που έπεφτε πίσω παρακολουθώντας το πουλί να πετάει!

Μα πώς διάολο τα κρατάει αυτά τα πράγματα το μυαλό; Με τα σκουπίδια που το έχω γεμίσει, αυτά έπρεπε να είχαν πάρει δρόμο εδώ και χρόνια...!

Provolone said...

Αμάν! Αυτό το κομματάκι το έψαχνα εδώ και πολλά χρόνια γιατί είναι μία από τις εντονότερες αναμνήσεις από την παιδική μου ηλικία. Θυμάμαι σαν τώρα, τότε ένα απόγευμα το φθινόπωρο του 1984 όταν μου είπε ο πατέρας μου (χωρίς να το εννοεί πάντως): "Αν δεν διαβάσεις τα μαθήματά σου, δεν θα σε πάρω μαζί στο γήπεδο". Ναι, στη Β' τάξη του Δημοτικού πήγαινα, αλλά ειλικρινά νομίζω ότι μελετούσα περισσότερο από ότι στο Λύκειο (Ξέρετε, "Α,β,γ,δ...μαμά τι πάει μετά; Δεν θυμάμαι..."). Εν τέλει, διάβασα το α, το β, το γ, άντε και το δ και πήγα στο γήπεδο για να παρακολουθήσω τον αγώνα Ολυμπιακός-Ουνιβερσιτάτεα Κραϊόβα. Έχασε η Ολυμπιακάρα με 0-1, όμως εγώ είχα εντυπωσιαστεί από το δίμετρο (ή τουλάχιστον έτσι μου φαινόταν εμένα) τερματοφύλακα των Ρουμάνων, ο οποίος είχε κατεβάσει τα ρολά. Πλέον, είχα δύο είδωλα τότε. Σαργκάνη και Ρουμάνο! Ε λοιπόν, το τραγουδάκι μου θυμίζει εκείνη τη βραδιά γιατί είχα κάτσει και το είχα δει λίγο προτού φύγουμε για το ΟΑΚΑ. Ήταν και παραμένει εξαιρετικό. Το άκουσα 5 φορές, αν και ομολογουμένως δεν βρίσκεται στην κορυφή της λιστας μου. Εκεί, κατοικοεδρεύει εδώ και δεκαετίες κάποιο άσμα που λέει: "έλα μώρε Νταρντακάν, έσπασε η Χουλιέτα". Θα το βρει κάποιος;;;;

agg said...

Έχω και το άλλο με το δράκο (πάλι από τα ιαπωνικά παραμύθια) και τίτλους Νιλς Χόλγερσον, αλλά δυστυχώς είναι στα γαλλικά....

http://www.youtube.com/watch?v=Z190aG219Us=

και......

http://www.youtube.com/watch?v=p6IrxjssiqQ

ENJOYYYYYYY!!!!!!!!!!!!!!!

agg said...

PROVOLONE!!!!!!!!!!! WATCH THIS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

http://www.youtube.com/watch?v=bCCKsRu9KsQ&mode=related&search=