Friday, June 1, 2007

1η Ιουνίου 2007: Η Ημέρα της Αμαλίας

Κάτι θα έχει πάρει το αυτί σας ή το μάτι σας ως τώρα, αν όχι, μια σύντομη βόλτα στα ελληνικά blogs αρκεί. Η 30χρονη Αμαλία Καλυβίνου υπέκυψε πριν λίγες μέρες στον καρκίνο. Όχι όμως πριν κάνει τη φωνή της να ακουστεί στο ελληνικό internet μέσα από το προσωπικό της blog, το εύλογα βαφτισμένο malpractice. Σ'αυτό κατέγραψε ό, τι χρειάστηκε να υποστεί λόγω της ασθένειάς της, αλλά κυρίως λόγω του εθνικού συστήματος υγείας και του κατεστημένου των "σοφών" ιατρών στους οποίους εμπιστευόμαστε την περίθαλψή μας, μια και όλα την πρόδωσαν.

Προσωπικά, πρώτη φορά αντιλήφθηκα το blog της αργά, σχεδόν ενάμιση μήνα πριν το θάνατό της, μέσω ενός μακροσκελούς post με ημερομηνία 7 Απριλίου 2007 και με τίτλο "Εξ αιτίας σου, "γιατρέ μου"..." Όλος ο πόνος και η οργή της κοπέλας, όλα όσα χρειάστηκε να περάσει, βρίσκονται μέσα σ'αυτές τις γραμμές, σε σημείο που δεν άντεξα να το διαβάσω όλο με μια ανάγνωση.

Δε θα σχολιάσω κάτι άλλο, καθώς δε νομίζω ότι μπορώ να πω κάτι που να είναι αντάξιο αυτών που πέρασε αυτή η κοπέλα που ήταν σχεδόν στη δική μου ηλικία. Το μόνο που θα πω είναι ότι ιστορίες σαν τη δική της ας μας θυμίζουν σε ποια χώρα ζούμε και πώς αντιμετωπίζονται συνάνθρωποί μας σε καταστάσεις που θα μπορούσαν να είναι δικές μας.

Η Αμαλία πια ησύχασε.

Υ.Γ. Το video που ανέβηκε στο YouTube από τα παιδιά του blog Για την Αμαλία

1 comment:

agg said...

Μπράβο ρε Μακ, το σκεφτόμουν από το πρωί αλλά έπηξα...

Ας αλλάξει κάτι - 'εστω και με αυτό τον τραγικό τρόπο - και ας είναι και μικρό...