Monday, June 4, 2007

Αυτό και το υδρογόνο...

Ο Albert θα ήταν περήφανος.

Ενδεχομένως θα έχετε λάβει στο e-mail σας, ανάμεσα σε όλα αυτά τα τόσο αγαπητά και καθόλου ενοχλητικά forwards που σας στέλνουν αβέρτα και με περισσή γενναιοδωρία φίλοι, γνωστοί και συνεργάτες, μία προκήρυξη για συγκέντρωση υπογραφών ώστε να πείσουμε τις σατανικές εταιρίες και τα κυκλώματα να βάλουν ελληνικούς υπότιτλους στα νέα Blu-ray discs και στα HD-DVD. Κάτι που οι εν λόγω σατανικές εταιρίες και κυκλώματα δήλωσαν ρητά ότι δε θα κάνουν. Μάλιστα. Ελληνικούς συγκεκριμένα υπότιτλους. Το είπαν. Λένε, εμείς με ελληνικούς υπότιτλους τα ωραία μας next generation media δεν τα λερώνουμε. Φτου και το πατάω.

Αμ δε όμως, γιατί δεν υπολόγισαν τα γενναία παιδιά που σαν άλλοι 300 του Λεωνίδα και ουχί του Leonidas, έφτιαξαν αυτή την online petition. Μάλιστα κύριοι. Ο άκρατος και ξεδιάντροπος αυτός ανθελληνισμός δεν θα περάσει. Γιατί οι εταιρίες αυτές (οι σατανικές) λησμόνησαν να λάβουν υπ' όψιν τους ότι οι ελληνικοί υπότιτλοι διαβάζονται από ΕΛΛΗΝΕΣ!!! Και αλίμονο σ' αυτόν που θα υποτιμήσει τους ΕΛΛΗΝΕΣ. Το 'κανε κι ο Ξέρξης και να τι έπαθε, του βάλαν το piercing στον... αχεμ, συγγνώμην, η ιερή αγανάκτησις βλέπετε.

Καθώς λοιπόν οι γενναίοι Έλληνες δεν αφήνουν ποτέ αυτούς τους κουτεντέδες ξένους να τους πιάσουν κότσο, έσπευσαν να ανταποκριθούν στο κάλεσμα. Έτσι, οι υπογραφές της προκήρυξης προς τις εταιρίες (σας είπα ότι είναι σατανικές; Οι εταιρίες, όχι οι υπογραφές) αριθμούν αυτή τη στιγμή 36799 και συνεχίζουν. Σε αυτές, οι ενεργοί και περήφανοι συμπατριώτες μας εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους με λόγια όπως "THAT IS RACISM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!" (And this, apparently, is Sparta), "greek is the language of the future" (but somebody better warn the future about it), "40000 (thousands) years the history of Greek" (... has endured? ... has existed? ... has dominated? ... all of the above?), "we gave you civilazation but still you haven't learn to use it..." (dude, I know), "greek is the basis for the languages!!!" (in case you didn't know... anthropologists and linguists, pay heed!), "RE PAPARIA OTAN EMEIS EIXAME POLYTISMO ESEIS DEN YPIRXATE" (η ανωτερότης του πολυτισμού μας σε πλήρη ισχύ) και το επιμύθιο: "Greek_s Rule!!!!!"

Ενώ πραγματικά με συγκινεί το εθνικό φρόνημα των 36799 συμπατριωτών μου, υπάρχει ένα μεγάλο πρόβλημα με την παραπάνω αξιέπαινη πρωτοβουλία: αν κάνει κανείς μια μικρή βολτίτσα από τα κατάλληλα καταστήματα (από τα οποία η Αθήνα διαθέτει άφθονα, δόξα τω Ζεύ) και πιάσει ένα τυπικό Blu-ray στα χέρια του (HD-DVD δεν πρόσεξα αν έχουν κυκλοφορήσει ακόμη), θα δει ένα μεγαλοπρεπές "GREEK" να φιγουράρει εν μέσω ποικίλων άλλων γλωσσών διαθέσιμων για υπότιτλους. GREEK να σημειώσουμε εδώ ότι είναι η βαρβαρική λέξις δια τα Ελληνικά.

Τι συμβαίνει λοιπόν; Οι εταιρίες (που είναι σατανικές) πείστηκαν; Ο βροντερός ΛΟΓΟΣ των Ελλήνων εισηκούσθη; Οι ελληνικοί υπότιτλοι διεκτινήσθησαν αμέσως και με συνοπτικές διαδικασίες στα εν λόγω δισκάκια; Είμαι σίγουρος ότι αυτό θα είναι. Με τίποτα δεν πιστεύω ότι κάποιος βρήκε έναν τέλειο τρόπο να μαζέψει 36799 (και συνεχίζουν) διευθύνσεις e-mail για να τις μοσχοπουλήσει στο spam market, ή έστω για να βγάλει μερικά λεπτά ωραίου γέλιου. Ούτε ότι οι έγκριτοι συμπατριώτες μου πίστεψαν τα γραφόμενα ενός forward του οποίου δεν ήξεραν την προέλευση και γνησιότητα χωρίς να τα διασταυρώσουν πρώτα. Με τίποτα δεν το πιστεύω.

Α, με την ευκαιρία, το ξέρατε ότι το υδρογόνο είναι το πιο κοινό στοιχείο στο σύμπαν; Γαμάτο ε;

5 comments:

Alexander the quite good said...

XAXAXA... Να 'σαι καλα ρε Mac. Με έκανες και γέλασα πρωινιάτικα. Και 'γω το πήρα το spam mail αυτό και εννοείται πως κατέληξε στον κάλαθο... Από ότι φαίνεται όμως χαμένος βγήκα εγώ, καθώς έχασα όλα αυτά τα κοσμήματα Νεοελληνικής λογοτεχνίας και την γέννηση (πιθανώς) του νέου Ομήρου...

ginger said...

Ξέχασαν το αμίμητο "όταν εμείς χτίζαμε τον Παρθενώνα, εσείς ήσασταν ακόμα πάνω στα δέντρα".
Mac, σου χρωστάω μια απάντηση για το Inland Empire -όπως ήδη ξέρεις, διαφωνώ κάθετα με το διθυραμβικό Post σου.

CitizenMac said...

... και συνεχίζουν. 37384 υπογραφές με την τελευταία καταμέτρηση. Α ρε εμείς οι Έλληνες, πώς ενωνόμαστε σε περιόδους κρίσεως!

Άλεξ, αν πατήσεις το link για την προκήρυξη, έχει εκεί επιλογή view current signatures. Μπες και γέλα με την ψυχή σου.

Ginger, όντως, θυμάμαι ότι δε σ'άρεσε και περίμενα διάλογο, γιατί πήγα με αρνητική προδιάθεση και τελικά μ'άρεσε πολύ. Περιμένω άποψη!

ginger said...

Επιφυλάσσομαι Mac. Αρχικά μάλλον θα πρέπει να διασταυρώσουμε τι συμπέρασμα έβγαλε ο καθένας και μετά θα σου εξηγήσω γιατί δεν μου άρεσε. Μάλλον όμως θα το κάνουμε εκ του σύνεγγυς, γιατί με τη δουλειά που έχει πέσει στο γραφείο δεν έχουμε χρόνο για leisure writing!

CitizenMac said...

Indeedy. Kαι η απουσία μου από την Αθήνα μέχρι αρχές Ιουλίου δε βοηθάει. Life sucks.

:P