Saturday, September 29, 2007

Movie Ratings

"All work and no play make Jack a dull boy" συνήθιζε να γράφει κάποιος συγγραφέας προτού πάρει το τσεκούρι και αρχίσει το manhunting! Ελληνιστί, η πολλή δουλειά τρώει τον αφέντη!
Γι' αυτό ο Δον Provolone αποφάσισε να δει μερικές ταινίες (στον κινηματογράφο, εναντίωση στο downloading τώρα ρεεεεεε....) και να τις βαθμολογήσει. Ιδού ποια είναι η ετυμηγορία:

Hairspray 5,5/10
Έχει γέλιο ο Τραβόλτα ως γυναίκα, αλλά πέραν του "Vince Vega turned into a fat housewife" η ταινία δεν με ενθουσίασε. Πάντως, με δεδομένο ότι την είδα χωρίς να πληρώσω εισιτήριο (σε ειδική προβολή στα Village Cinemas), ίσως αξίζει να προσθέσω μισή μονάδα.

The Simpsons Movie 8/10
Αγοράστε μερικά donuts και απολαύστε την. Τίποτα περισσότερο...

Starter for Ten 7/10
Κοινότυπη υπόθεση και φινάλε; Ε και; Αρκεί που με "ταξίδεψε" (πρώτη θέση) τόσο στα 80s όσο και στα φοιτητικά μου χρόνια. Nostalgia ueber alles! Πολύ καλός και πάλι ο McAvoy...

Zodiac 8,5/10
Fincher welcome back! Εξαιρετική φωτογραφία, σπουδαίες ερμηνείες (ο Robert Downey Jr θέτει από τώρα υποψηφιότητα για Β' Ανδρικού), ώριμη σκηνοθεσία και ακριβής αναπαράσταση της εποχής. Διαρκεί 158 λεπτά, όμως δεν κοιτάς ούτε μία φορά το ρολόι σου. Λαθάκια υπάρχουν και σίγουρα κάποιες σκηνές φαντάζουν λιγότερο ουσιώδεις από άλλες, ωστόσο δεν πειράζει. Άλλωστε, αν δεν γίνονταν λάθη, ο Zodiac θα είχε γίνει πολύ σύντομα ψητός και η λέξη serial ουδέποτε θα "έκανε παρέα" στη λέξη killer...

Ratatouille 7,5/10
Σχεδόν συγκινήθηκα όταν είδα το γλυκούλη μαλλιαρό αρουραίο. Θυμήθηκα, βλέπετε, τις ένδοξες μέρες στο Πολεμικό Ναυτικό, όταν είχαμε για κατοικίδια διαφόρων ειδών τερατάκια! Κατά τα άλλα, η ταινία απλώς σου ανοίγει την όρεξη. Ούτε καν κριτική δεν μπορώ να γράψω. Πάω να μαγειρέψω...

5 comments:

agg said...

Έλα βρε Prov...Μόνο 7,5 στον γλυκούλη Ρέμι???? Επίσης μη λες «πάω να μαγειρέψω», γιατί θα κληθείς να το πραγματοποιήσεις!!!!!!!!

dark tyler said...

To Hairspray μου έδωσε ένα μόνιμο χαμόγελο ωρών και γενικά μου έφτιαξε τη διάθεση για τον επόμενο ένα μήνα. Από τα πιο 100% fun θεάματα που έχει δώσει το Hollywood!

Μιλ1 said...

Καλώς σας βρήκα και πάλι!
Ο Ratatouille είναι ήδη downloaded, αλλά επιμένω να μην τον βλέπω γιατί ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΩ ΣΙΝΕΜΑ (επιτέλους)!
Ζήλεψα!

agg said...

To Hairspray λέω να το δω επειδή ο καημένος ο Travolta έκανε κάθε μέρα τέσσερις ώρες να φορέσει τη στολή και λέει ότι ήταν τόσο πειστικός που τον χούφτωναν στο δρόμο! Ο Ρατατούης θα βρει σύντομα το δρόμο για το σπίτι μου σε κουκλάκι! Δυστυχώς όμως δεν θα μαγειρεύει!

CitizenMac said...

Εκ των αναφερομένων έχω δει μόνο τα Zodiac και The Simpsons Movie, για τα οποία και συμφωνώ απόλυτα με Prov. Ειδικά το τελευταίο πόνημα του Fincher αποδείχθηκε εξαιρετικό, τόσο σαν κινηματογραφική εμπειρία, όσο και σαν κοινωνικό σχόλιο.

Το Hairspray θέλω να το δω, καθώς άκουσα πολύ καλά λόγια, αλλά και η ιδέα του Travolta in fat lady drag ακούγεται υπερβολικά γαμάτη για να χαθεί. Μεγάλος παράγοντας όμως είναι και η παρουσία της Michelle Pfeiffer, η οποία πλέον έχει αποδειχθεί και επιστημονικά ότι δεν μπορεί να δείξει άσχημη που να την τρίβεις με γυαλόχαρτο.

Α, και μια και πιάσαμε τα κινηματογραφικά, να απευθύνουμε Happy Birthday στην αυτού εξοχότητα, τον Simon Templar himself (ως Bond δε μ' άρεσε ποτέ, so sue me!), τον Roger Moore που γίνεται σήμερα 80, να τα χιλιάσει!