Sunday, December 31, 2006

Τα "Achtung Baby" της χρονιάς

Εν τάχει τα 3 πιο αγαπημένα μου albums της χρονιάς (τα ελληνικά εξαιρούνται διότι πολύ απλά δεν ακούγονται):

3) Red Hot Chilli Peppers- Stadium Arcadium

Αληθινό διαμάντι, το οποίο περιέχει 28 τραγούδια. Ποσότητα και ποιότητα σε ένα (διπλό) χορταστικό album από τους Peppers. Όσο περισσότερο το ακούς, τόσο περισσότερο το εκτιμάς (ξεχωρίζουν τα...χμμμ, Tell me Baby, Stadium Arcadium, Snow και πολλά πολλά άλλα)

2) Razorlight-Razorlight

Ο Johnny Borrell είναι ένας τσόγλανος με μεγάλο ταλέντο και τα δέκα τραγούδια του νέου album των Razorlight αποδεικνύουν του λόγου το αληθές (ακούστε τα In the Morning, Los Angeles Waltz & America).

1) Arctic Monkeys-Whatever People Say I Am, That's What I'm Not

"And what a scummy man. Just give' im half a chance, I bet he'll rob you if he can". Το γεγονός ότι εγώ, ο Κακοφωνίξ των Αθηνών, τραγούδησα (ξεθέμυστος) σε karaoke το εν λόγω άσμα τα λέει όλα. Δεν ξέρω τι θα μας προσφέρουν the lads στο μέλλον, ωστόσο το Whatever ήταν απολαυστικό και εξόχως βρετανικό. (κορυφαία τραγούδια τα Murdy Bum, & When the Sun Goes Down)

1 comment:

ginger said...

κρατάμε τους λατρεμένους monkeys και αντικαθιστούμε τα άλλα δύο με το φανταστικό Meds των Placebo (λατρέυω τον τρόπο με τον οποίο εκφέρει τις αγγλικές λέξεις ο Molko, αν και η συναυλία μας ψιλο-απογοήτευσε) και το "Broken Boy Sholdiers" των Raconteurs. ομολογώ οτι δεν είχα σε μεγάλη εκτίμηση των Jack Stripe ως καλλιτέχνη αλλά το album είναι γαμάτο, με φανταστικούς στίχους. Personal favorites το ομώνυμο με το άλμπουμ τραγούδι, το Steady as she goes και το Blue Vains